Zategnuta zadnjica uz samo 3 minuta vežbanja dnevno!
Ilustracija

Ekspresni trening

Zategnuta zadnjica uz samo 3 minuta vežbanja dnevno!

Donosimo vam tri jednostavne vježbe za sagorijevanje masnoća i oblikovanje mišića zadnjice. Ovaj “trening” oduzeće vam samo tri minuta dnevno!

Za ove vježbe nemate izgovora jer sigurno možete da izdvojite tri minuta i malo prostora u sobi, te vježbe možete uraditi i dok, na primjer, gledate TV.
Prva vježba
Stanite uz zadnji dio stolice, s jednom ili obje ruke na naslonu, koji će vam služiti kao potpora. Premestite težinu tijela na lijevo stopalo, udahnite i uz izdisaj ispružite desnu nogu iza sebe što više možete, bez da se savijate u leđima. Zadržite nogu jednu do dvije sekunde. Udahnite i spustite nogu. Ponavljajte vježbu po 30 sekundi za obje noge.
Druga vježba
Stavite lijevu ruku na stolicu kao potporu. Stopala neka vam budu u ravni kukova. Premjestite težinu tijela na lijevo stopalo. S izdahom, dižite desnu nogu visoko koliko možete na desnu stranu. Zadržite se u tom položaju jednu do dvije seksunde. Ponavljajte vježbu po 30 sekundi za obje noge.
Treća vježba
Najobičniji čučanj odlična je vježba za oblikovanje mišića zadnjice. Samo je važno da ga pravilno izvodite! Stopala su u širini ramena ili lagano razmaknuta. Polako spuštajte zadnjicu koliko možete kao da želite da se sjednete, pritom ne podižite pete od poda. Takođe, koljena ne smiju da prelaze liniju nožnih prstiju. Leđa su ravna, kičma prava, a pogled prema naprijed, odnosno prema TV-u. 
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.