Budućnost čeka rivale iz prvog šešira
ŽRK Budućnost

Žrijeb u Beču

Budućnost čeka rivale iz prvog šešira

Rukometašice Budućnosti iz prvog šešira čekaju rivale za grupnu fazu Lige šampiona - Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je sastave šešira pred žrijeb koji će u petak (18 sati) biti obavljen u Beču, a pored crnogorskog šampiona u prvom šeširu su Đer kao aktuelni šampion Evrope, norveški Larvik i slovenački Krim.

U drugom šeširu će biti danski Viborg, rumunska Baja Mare, njemački Tiringer i ruskiDinamo-Sinara iz Volgograda, u trećem su makedonski Vardar, francuski Mec, austrijskiHipo i hrvatska Lokomotiva iz Zagreba, dok su u posljednjem šeširu švedski Savehof, poljskiMKS Selgros Lublin i dva tima koja izbore plasman u grupnu fazu kroz kvalifikacije.

- Došlo je do promjene sistema takmičenja zbog čega je žrijeb dobio na značaju i veoma je važno koga ćemo dobiti u grupnoj fazi. Po novom sistemu takmičenja bodovi iz grupne faze se prenose u glavnu rundu, zbog čega moramo maksimalno ozbiljno da se pripremimo za svaki meč u prvoj rundi. Određeni evropski klubovi se suočavaju sa problemima, može se reći da i sastav šešira možda nije adekvatan, pa se na žrijebu mogu dobiti i veoma teški protivnici iz svih šešira. Prošle godine smo za rivala iz kvalifikacija dobili FTC, koji je pokazao da je sjajan tim, a situacija je takva da nam Mađarice i ove godine mogu biti protivnik koga ćemo dobiti iz posljednjeg šešira, odnosno iz kvalifikacija. Pored FTC-a, u kvalifikacijama će igrati i jedan Midtjiland koji je prošle sezone igrao na finalnom turniru, pa je jasno da neće biti lakih rivala. Ima i određenih nelogičnosti, pa je Krim u prvom, a Hipo u trećem šeširu, iako po trenutnom kvalitetu nijesu u samom vrhu evropskog rukometa, iako se naravno radi o timovima sa dugom tradicijom – kazao je trener Dragan Adžić.

Žrijebom će biti određen sastav četiri grupe sa po četiri tima. Grupna faza počinje 17. oktobra i trajaće do 23. novembra.

Tri prvoplasirana tima iz svih grupa izboriće plasman u glavnu rundu, koja će se igrati od 30. januara do 15. marta.

Po četiri prvoplasirana tima iz dviije grupe u glavnoj rundi izboriće plasman u četvrtfinale. Prvi mečevi četvrtfinala na programu su 3. – 5. aprila, a revanši sedam dana kasnije.

Kao i prethodne sezone o osvajaču trofeja će se odlučivati na finalnom turniru koji će biti odigran 9. i 10. maja.

Žrijeb za kvalifikacione grupe biće obavljen u četvrtak u Beču, a kvalifikacioni turniru na programu su 20. i 21. septembra.

Žrijeb za grupnu fazu biće obavljen u petak u Beču sa početkom u 18 sati.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.