Kineske vježbe protiv nesanice
Ilustracija

Za bolji san

Kineske vježbe protiv nesanice

Svako ko pati od nesanice zna koliko “bojanje ovčica do zore” može da utiče na kvalitet života. Isprobajte tehnike starih Kineza – dokazano su djelotvorne!

1. Lezite na leđa sa savijenim koljenima, a šakama privucite koljena na grudi i normalno dišite. Zadržite se u ovoj pozi jedan minut, zatim se opustite, ispravite noge i položite ruke sa strane.

2. Lezite na stomak postavite ruke ispod centra tijela. Duboko udahnite, pa lagano izbacujte vazduh iz pluća i zamišljajte kako sve što ste tog dana negativno iskusili napušta vaše tijelo.

3. Lezite na leđa, a šake stisnite u pesnice, pa ih položite ka lopaticama. Udahnite tri puta, a zatim spustite pesnice malo naniže i ponovite udah i izdah, pomjerajući ih nadolje poslije svakog trećeg udisaja dok pesnice ne budu na nivou struka. Spustite ruke na sjedalni dio i udahnite još pet puta.

4. Lezite na leđa, udahnite i istegnite obje ruke iznad glave. Dok izbacujete vazduh iz pluća, spustite ruke i masirajte tijelo od grudi ka stomaku. Stavite ruke pored tijela i zažmurite.

5. Okrenite se tako da spavate na desnoj strani. Savijte desnu ruku u laktu, a dlan stavite ispred lica. Položite lijevu ruku laktom na kuk, ispružite desnu nogu, a lijevu nogu savijte u kolenu. Zažmurite, opustite se i utonite u san.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.