Potrebno je samo tri minuta dnevno za tri vježbe!
Ilustracija

Čvrsta i podignuta guza:

Potrebno je samo tri minuta dnevno za tri vježbe!

Tri jednostavne vježbe za sagorijevanje masnoća i oblikovanje mišića oduzeće vam samo tri minuta dnevno, a uz pomoć njih ubrzo ćete primijetiti da vam je guza zategnutija

Za ovo minimalno vježbanje jednostavno nemate izgovora – potrebno je izdvojiti samo 3 minuta dnevno i malo prostora u dnevnoj sobi, a vježbe za lijepo oblikovanu zadnjicu možete odraditi dok gledate svoju omiljenu TV seriju.

Prva vježba - 1 minut

Stanite uz zadnji dio stolice, s jednom ili obje ruke oslonjene na naslon kao potporu. Prenesite težinu tijela na lijevo stopalo, udahnite i uz izdisaj ispružite desnu nogu iza sebe što više možete bez savijanja leđa. Zadržite tako nogu jednu do dvije sekunde. Udahnite i spustite nogu. Ponavljajte vježbu 30 sekundi za svaku stranu.

Druga vježba - 1 minut

Stavite lijevu ruku na stolicu kao potporu. Stopala neka vam budu u ravni kukova. Prenesite težinu tijela na lijevo stopalo. S izdahom, dižite desnu nogu visoko koliko možete u desnu stranu. Zadržite sekundu, dvije. Ponavljajte vježbu 30 sekundi za svaku stranu.

Treća vježba - 1 minut

Najobičnija vježba čučnja, odlična je za oblikovanje mišića zadnjice. Samo je važno da ga pravilno izvodite! Stopala su u širini ramena ili lagano razmaknuta. Polako spuštajte zadnjicu kao da želite da sjednete, koliko možete a da ne odižete pete od poda. Takođe, koljena ne smiju da prelaze liniju nožnih prstiju. Leđa neka su ravna, a pogled prema naprijed.

Izvor: stil.kurir-info.rs