Bjelopoljac Mevludin Čoković odbranio intenacinalnu titulu
Čoković odbranio intenacinalnu titulu

Poluteška kategorija WBA verzije

Bjelopoljac Mevludin Čoković odbranio intenacinalnu titulu

Bjelopoljac Mevludin Čoković, koji nastupa pod imenom Koni Konrad, odbranio je internacionalnu titulu u poluteškoj kategoriji WBA verzije ( do 79 kilograma i 377 grama). Čoković je u Krefeldu boksovao protiv Francuza Mehdija Amara, a nakon žestoko borbe u svih 12 rundi sudije su meč proglasile neriješenim. Ovaj 28-godišnji Bjelopoljac je ukupno imao 22 profesionalna meča, od kojih je izgubio samo jedan i to od Rusa Denisa Inkina, koji je kasnije postao svjetski šampion u WBO verziji.

„ Meč je bio izuzetno dobar i uzbudljih, a nakon svega nisam zadovoljan odlukom sudija jer sam bio znatno bolji od protivnika. Ipak, najvažnije je da sam sačuvao pojas i vjerujem da cu uskoro imati priliku da se borim protiv šampiona WBA verzije. Zahvaljujem se svima u mojoj Crnoj Gori koji me podržavaju i poručujem da ću nastaviti da vrijedno treniram kako bih došao do željenog cilja i obradovao svoje navijače“, istakao je Čoković, prenosi Radio Bijelo Polje.

Duel između Čokovića i Amara bio je pretposljednja borba manifestacije na kojoj je Feliks Šturm, to jest Adnan Ćatić, izgubio titulu prvaka svijeta srednje kategorije u IBF verziji od Sema Solimana iz Australije.