Budućnost u finalu Lige šampiona
ilustracija

Nakon produžetaka rukometašice savladale Vardar

Budućnost u finalu Lige šampiona

Rukometašice Budućnosti nakon produžetaka savladale u Budimpešti Vardar 22:20 u polufinalnom meču Lige šampiona. U finalu, sjutra u 17 sati, protivnik će biti ekipa Đera, koja brani trofej, i koja je ranije danas savladala danski Midtjiland 29:26.

I 2012. Budućnost i Đer borili su se za titulu prvaka Evrope. Ova dva tima sastaće se i sjutra u 17 sati u finalnoj utakmici finalnog turnira Lige šampiona koji se održava u Budimpešti.

Rukometašice Budućnosti pobijedile su večeras u polufinalu, nakon dva produžetka, ekupu Vardara 22:20.

Na početku meča izgledalo je da izabranicama Dragana Adžića neće biti teško da eliminišu skopski tim, medjutim ispostavilo se da će meč biti više nego dramatičan.

Najzapaženija na terenu bila je Klara Voltering sa 50 odsto odbrana. U prvom poluvremenu odbrana Budućnosti gotovo 20 minuta nije primila gol.

U drugom poluvremenu rukometašice Vardara ikoristile su neefikasnost naših rukometašica i do kraja regularnog dijela produžavale nadu u uspjeh.

Budućnost je fantastično odigrala prvi produžetak, postigla četiri gola i sa plus tri otišle u drugi dio. U drugom produžetku opet pad naših rukometašica, ali su dilemu otklonile Petrović sa sedmerca i Bizdra sa šest metara za konačnih 22:20.

Najefikasnija u našem timu bila je Kristina Neagu sa šest, dok su po pet pogodaka postigle Majda Mehmedović i Dragana Cvijić.

U makedonskom timu istakle su se Andrea Lekić sa šest i Alison Pino sa pet golova. Leino je imala 15 odbrana uz procenat od preko 60 odsto!

Finale se igra sjutra od 17 sati.

(rtcg.me)