Nikola Sjekloća se bori za titulu prvaka svijeta
Sjekloća

Večeras od 22.50 časova u Berlinu

Nikola Sjekloća se bori za titulu prvaka svijeta

Nikola Sjekloća večeras od 22.50 časova u Berlinu napada titulu svjetskog prvaka protiv Artura Abrahama.

U berlinskoj olimpijskoj areni “Velodrom”, večeras od 22.50 sati pisaće se jedna od najsvjetlijih stranica crnogorskog sporta.

Budvanin Nikola Sjekloća imaće priliku da ostvari san - da osvoji pojas prvaka svijeta u WBO verziji supersrednje kategorije. Zadatak nimalo lak, pošto krunu treba skinuti aktuelnom prvaku i miljeniku domaćih navijača u Berlinu, Arturu Abrahamu, zvanom Kralj Artur. Ipak...

"Zaslužio sam šansu da najprestižnijom titulom krunišem sjajnu karijeru. Izgubio sam jednu šasnu porazom od šampiona Sakija Bike, ali sam dosta naučio iz tog poraza. Bika me je iznenadio potpuno drugačijim načinom borbe u odnosu na svoje prethodne mečeve, ali sada to neće biti slučaj. Poznajem Abrahama savršeno, a informacije i plan priprema za njega dobijali smo direktno iz kampa Flojda Mejvedera Džuniora. I uvjeren sam da ću Crnoj Gori donijeti prvu titulu svjetskog profesionalnog šampiona, jer mi odgovaraju jermenski bokseri", kazao je Sjekloća koji je na mjerenju iamo 76,2 kilograma, koliko i njegov rival Abraham.

"Radujem se što ću u svojoj kući, mojem gradu braniti titulu. I želim još dvije borbe u ovoj godini, a moj san je da se sa Feliksom Šturmom oprobam na Olimpijskom stadionu u Berlinu, kako bih sa 40 godina mogao ispunjen da sjedim ispred televizora i mijenjam kanale", kazao je 34-godišnji naturalizovani Njemac.

A tek nakon što je iznio planove, Kralj Artur se okrenuo izazivaču, godinu i po starijem Sjekloći.

"Izgubio je samo jednom i to od šampiona i znači da je snažan. I tehnički, Sjekloća zaista ima puno toga da ponudi, ali to mu ipak neće biti dovoljno protiv mene", zaključio je Abraham.

(vijesti)