Rukometašice Budućnosti žele finale
Budućnost

Protiv Vardara

Rukometašice Budućnosti žele finale

Budućnost je plasmanom na finalnu turnir Lige šampiona ispunila cilj sa početka sezone, ali posao nije završen jer podgorički tim želi da pobijedi Vardar i izbori finale, kazala je kapiten Klara Voltering.

Budućnost i Vardar odigraće sjutra polufinalni meč završnog turnira Lige šampiona u Budimpešti.

Voltering je kazala da su podgoričke rukometašice srećne što su u prilici da igraju finalni turnir, navodeći da time nijesu rekle posljednju riječ.

“Naša želja je da se predstojećih 60 minuta protiv Varda borimo za plasman u finale. Znamo da je Vardar odličan protivnik, biće teško jer obje ekipe imaju istu želju da se domognu finala. Daćemo maksimum, spremne smo za finalni turnir, ali vidjećemo da li je to dovoljno za finale”, rekla je Voltering na konferenciji za novinare.

Ona je podsjetila da dres skopskog tima nosi nekoliko crnogorskih reprezentativki, bivših članica Budućnosti.

“Vardar se kvalietetno pripremo za finalni turnir i daće sve za finale. Ima sjajne igračice, ali znamo šta je naš glavni adut - odbrana koja je krasila našu igru čitave sezone. Vjerujem da će igračice napraviti bedem ispred mog gola i da ću kao uvijek doprinijeti uspjehu. Imamo kvalitet da dođemo do pobjede i finala”, rekla je Voltering.

Ona je kazala da sve četiri ekipe imaju kvalitet i da su Budimpeštu došle po trofej. Desno krilo Radmila Petrović kazala je da Budućnost za na finalni turnir putuje sa puno optimizma i samopouzdanja i da očekuje da sve ono što su radili na treninzima sprovedu na terenu.

Petrović: Puni optimizma i samopouzdanja Petrović: Puni optimizma i samopouzdanja

“Spremne smo, znamo sve prednosti i mane Vardara. Naš adut je odbrana, uvijek se naša igra bazirala na odbrani. Jaka odbrana i energija, odnosno ko nude dao više sebe, odlučiće pobjednika”, rekla je Petrović.

Ona je istakla da će voljni momemnat i želja da se da više presuditi pobjednika.

“Svjesni smo da se igra jedan meč, da nema revanša. Spremili smo se za dva najveća meča u karijeri u dva dana. Ne treba da razmišljamo o tome, već da igramo i borimo se, pa šta bude”, rekla je Petrović.

Trener Dragan Adžić podsjetio je da Budućnost od 20.oktobra nije poražena, navodeći da će sve rukometašice učiniti da trijumfalni niz nastave za još koji dan.

“Neće biti lako, jer i ostale ekipe sa sličnim učinkom dolaze u Budimpeštu. Ne možemo očekivati da smo u nekoj takmičarskoj formi, jer od 17. marta nijesmo odigrali takmičarsku utakmicu, ne računajući tri u Regionalnoj ligi. Ista je situacija i sa Vardarom, tako da će to biti specifičan meč i sa tog aspekta ko će se bolje adaptirati, imati više živaca i enegrije da odigra utakmicu na vrhunskom nivou. Spremni smo i svega toga svjesni, vjerujem će se to i pokazati na terenu", rekao je Adžić.

On je kazao da Vardar ima fenomenalan sastav, da je rukovodstvo skopskog kluba uložilo mnogo i kupilo sve što su mogli.

"Nijesu me izmenadili plasmanom na finalnom turniru. Imaju sjajne igrače, pobjednike, koji ne izlaze na teren da izgube. Da sam mogao da biram sigurno ne bi u polufinalu izabrao Vardar”, rekao je Adžić.

On je kazao da je za Budućnost utakmica sa Vardarom finale.

“Za nas samo postoji ta utakmica, za nas je to finale. Sve dok se ne završi, razmišljamo samo o njoj. Ukoliko se budemo razmiljali o finalu nećemo igrati u njemu. Ovakav sistem takmičenja traži nevjerovatnu psihološku posvećenost i fokusiranost, puno smo radili na tome”, rekao je Adžić.

On je kazao da sve igračice moraju biti na višem nivou da bi se nadoknadilo odsustvo Milene Knežević.

Adžić: Neće biti lako Adžić: Neće biti lako

“Trebaju da odigraju svoje najbolje partije u karijerama. Neće biti lako. U bekovskoj lini Vardara su sve najbolji igrači svijeta, koji su prioglašavani za najbolje, osvajači medalja sa velikih takmičenja i Lige šampiona. Najveći izazov biće da se napravi paritet u bekovskoj liniji”, rekao je trofejni stručnjak podgoričkog kluba.

Duel u Budimpešti biće njihov treći međusobni ove sezone, nakon što je podgorički tim dobio oba u Regionalnoj ligi.

U Skoplju slavio je 24:20, a u Podgorici 32:28. Vardar je plasmanom u polufinale ostvario najvećiuspjeh u klupskoj istoriji

Budućnost će igrati za drugo finale najkvalitetnojeg klupskog rukometnog takmičenja u Evropi, nakon što je sedam puta poražena u polufinalu.

Bila je finalista 2012. godine, kada je osvojila jedini trofej. Duel Budućnosti i Vardara počeće u 17 sati i 30 minuta.

U drugom polufinalu, dva i po sata ranije, sastaće se Đer i Midtjiland.

(Mina)