Obradović: Bolje Srbija nego Španija ili Francuska
Ljubomir Obradović

Evropsko prvenstvo u rukometu

Obradović: Bolje Srbija nego Španija ili Francuska

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore, Ljubomir Obradović, kaže kako će uraditi sve kako bi se plasirali na Evropsko pvenstvo, koje se 2016. godine igra u Poljskoj.

Naši rukometaši su u grupi 4 sa Srbijom, Islandom i Izraelom. Iz drugog i četvrtog šešira mogli smo dobiti daleko lakše rivale, dok je Srbija vjerovatno bila najpoželjnija iz prvog šešira.

- Kvalifikacije za EP nijesu lake. Iz prvog drugog pa čak i četvrtog šešira ima opasnih reprezentacija. Izrael je pokazao kvalitet upravo protiv Crne Gore. Island je jako ozbiljna reprezentacija koja je uvijek na velikim takmičenjima ima specifičan stil igre, borbenost koja ih krasi, igrače koji igraju u stranim ligama najviše u Njemačkoj i na kraju imamo reprezentaciju Srbije. Ako smo mogli da biramo bolje Srbija nego Španija ili Francuska, tako da ćemo uraditi sve da se plasiramo na šampionat - kaže Obradović.

Jeste li vidjeli kvalitet na prijateljskim mečevima u Bijelom Polju protiv Tunisa?

- Vidio sam dosta kvaliteta u našem timu u Bijelom Polju. Ima dosta igrača koji se nijesu odazvali i igrača koji se nijesu odazvali zbog problema sa klubovima, to ćemo morati da riješimo u narednim mjesecima. Vidjećemo ko će biti na raspolaganju. Crna Gora je trenutno u situaciji da mora da podmlađuje ekipu, neki momci su se oprostili, neki ne žele da igraju, ali Crna Gora mora da ima kvalitet i da ide naprijed i da razmišlja pozitivno - dodao je selektor.