Radičević: Bilo mi je svejedno Budućnost ili Đer
Jovanka Radičević

Protiv bivšeg kluba

Radičević: Bilo mi je svejedno Budućnost ili Đer

Jovanka Radičević je morala u polufinalu Lige šampiona igrati protiv bivšeg kluba. Đer i Budućnost bili su potencijalni rivali, a tim iz Skoplja ide na Podgoričanke.

Kada je sa Đerom 2012. igrala protiv plavo-bijelih za trofej, Jovanka je pognute glave napustila teren, ovaj put, kaže za CDM situacija je potpuno drugačija. Sada nema favorita.

"Čujem Budućnost kaže da smo mi favoriti. Ne znam zašto se bježi od uloge favorita. Mada to sada nije važno, oba tima imaju igračice koje su osvajale velike trofeje. Ko je favorit vidjeće se trećeg maja." - naglašava sjajna rukometašica koja je brzo dobila veliku podršku sa tribina i u Skoplju. Krilo naše reprezentacije kaže da nije imala neku posebnu želju za protivnika u polufinalu.

"Meni je bilo svejedno protiv koga ćemo igrati, da li Budućnost ili Đer, jer to je polufinale i bilo koja ekipa daće svoj maksimum taj dan. Što se tiče nas mislim da smo napravili veliki uspjeh i dosad s obzirom na to da je prva godina, da je bilo puno novih igračica, puno različitih temperamenata to je nekako trebalo uklopiti. Doduše mi još nijesmo igrali utakmicu kako znamo i umijemo, ali najvažnije je da smo prošle u polufinale. "

Jovanka zna da je Budućnost odlična na svim pozicijama ali smatra da Vardar može da parira.

"Imamo mjesec da se spremimo. Znamo da nas očekuje Budućnost koja ima izuzetan tim. Dobro su pokriveni na svim pozicijama i igraju sve bolje tako da mislim da će ljubitelji rukometa u Budimpešti i cijela Evrope uživati."

Do F4 je više od mjesec. Vardar i Budućnost neće imati jakih utakmica, ali će to pokušati da prevaziđu nezvaničnim trening mečevima.

"Pauza jeste duga ali je to u neku ruku i dobro jer je trebalo sada psihički da se odmorimo od Lige šampiona. Imamo i sedmicu sa reprezentacijom da se dodatno napuni energija. Tačno je da nemamo adekvatne utakmice kroz ligu ni mi ni Budućnost, ali prosto tako je kroz čitavu godinu pa se igra liga šampiona. To neće biti veliki problem, biće dobra utakmica. Bitno je samo da se poslože kockice u odbrane i u napadu. Najbitnije da budemo zdrave." - poručuje Radičevićeva.