Adžić: Pokazali smo mnogo slabosti
Dragan Adžić

Sabiranje utisaka

Adžić: Pokazali smo mnogo slabosti

Budućnost je pokazala mnogo slabosti, ali je i pored toga ostala neporažena i u petom meču u glavnoj rundi Lige šampiona, kazao je trener Dragana Adžić nakon remija protiv Đera (26:26) u utakmici petog kola glavne runde Lige šampiona.

Adžić je kazao da se zdravstveni bilten odrazio na izdanje ekipe, jer igračice nijesu mogle da odgovore sjajnom ritmu mađarskog tima, naročito u odbrani. Duel protiv Đera će poslužiti kao dobra škola pred pred finalni turnir u Budimpešti, na kojem će aktuelni šampion biti prvi favorit za osvajanje trofeja, kazao je Adžić.

- Hvala fenomenalnoj publici koja je položila ispit po pitanju korektnosti, a kada je u pitanju navijanje je najbolja na svijetu i doprinijela je osvajanju velikog boda. Drago mi je što smo ostali neporaženi i poslije pet mečeva u glavnoj rundi. Na nivo igre se odrazio zdravstveni bilten igračica, jer nijesu mogle da odgovore na vrhunsku igru kakvu je pružio Đer naročito u napadu. Pokazali smo puno slabosti i dobro je kada smo i pored toga, ostali neporaženi. Nadam se da će nam ova utakmici biti dobra škola pred finalni turnir. Neke stvari nam se ne smiju ponoviti. Đer je ostao neporažen i poslije 11. meča u Ligi šampiona, što govori kakav tim je u pitanju. To je za svaku pohvalu i sigurno je da u Budimpeštu putuju kao prvi favorit za osvajanje trofeja – kazao je Adžić.

Kapiten Budućnosti Klara Voltering kazala je da vjeruje da će se crnogorski i mađarski šampion ponovo sresti u finalu Lige šampiona.

- Hvala sjajnoj publici i divno je igrati pred ovakvim navijačima. Sve igračice su mogle da uživaju u sjajnoj atmosferi. Drago mi je da igram protiv Đera, bio je ovo duel dva sjajna tima i očekivano težak. Nadam se da ćemo se ponovo sresti sa Đerom u finalu. Bilo je grešaka i znam da možemo bolje od onoga što smo prikazale – kazala je Voltering.Kapiten Budućnosti Klara Voltering kazala je da vjeruje da će se crnogorski i mađarski šampion ponovo sresti u finalu Lige šampiona.

- Hvala sjajnoj publici i divno je igrati pred ovakvim navijačima. Sve igračice su mogle da uživaju u sjajnoj atmosferi. Drago mi je da igram protiv Đera, bio je ovo duel dva sjajna tima i očekivano težak. Nadam se da ćemo se ponovo sresti sa Đerom u finalu. Bilo je grešaka i znam da možemo bolje od onoga što smo prikazale – kazala je Voltering.

Krilo Majda Mehmedović kazala je da ostaje žal što nije ostvarena pobjeda u posljednjem meču pred domaćim navijačima u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

- Teška utakmica i Đer je odigrao dobru utakmicu. Nijesmo bile na nivou u odbrani, bilo je dosta individualnih grešaka i to je nešto što nije karakteristično za našu igru. Hvala publici što nas je odično bodrila i žao mi je što nijesmo ostvarile pobjedu u posljednjem meču u Ligi šampiona pred našim navijačima – kazala je Mehmedović.

Crnogorska reprezentativka u redovima Đera Katarina Bulatović zahvalila se publici, koja je velikim aplauzom pozdravila na početku meča i istakla da vjeruje da će se dva tima sresti u finalu završnog turnira koji se 3. i 4. maja igra u Budimpešti.

- Budućnost je jedan od najboljih timova u Evropi, a publika u Podgorici takođe, pa je bilo sjajno igrati u ovakvoj atmosferi. Vjerujem da će se ove dvije ekipe susresti u finalu, tada će neko morati da pobijedi… Znale smo da će biti teško u ”Morači”, jer je Budućnost neporažena pred svojim navijačima i za nas je bio izazov igrati pred ovakvom publikom. Željele smo dva boda u Podgorici, ali zadovoljne smo i remijem. Očekuje nas još duel sa Larvikom i želimo da odigramo na najvišem nivou kao i u svakom meču – kazala je Bulatović. (cdm.me)