Perović

Žrijeb za Evropsko prvenstvo

"Ajkule'' sa Italijom i Grčkom, Perović: Sa njima za prvo mjesto!

Vaterpolisti Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj igraće u grupi A sa Italijom, Grčkom, Rusijom, Rumunijom i Gruzijom odlučeno je žrijebom u Budimpešti.

U drugoj grupi B nalaze se Srbija, Mađarska, Njemačka, Francuska, Hrvatska i Španija.

‘’Ovo je lakša grupa u odnosu na grupu B. Ali, tu su dvije jako teške ekipe, Italija i Grčka. Mislim da će ove tri ekipe odlučivati o prvom mjestu i direktnom plasmanu u polufinale. Što se tiče ostale tri selekcije one nijesu kvalitetne kao ove dvije, ali moramo biti maksimalno oprezni i ne smijemo ih potcijeniti. Moramo i u tim mečevima odigrati na našem nivou, I onda sigurno neće biti problema. Takođe, bitan je i raspored utakmica. Naravno, daćemo sve od sebe da budemo prvi u grupi i da se direktno plasiramo među četiri najbolje ekipe’’, kazao je selektor Ranko Perović.

Pobjednici grupa plasiraće se u polufinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa igrati četvrtfinalne mečeve. Podsjećamo, Crna Gora je 2008. godine bila prvak Evrope u Španiji, 2010. godine eliminisani smo u četvrtfinalu od Srbije na šampionatu u Hrvatskoj, dok smo 2012. u Holandiji osvojili srebro u finalu protiv Srbije. Šampionat u Mađarskoj odigraće se od 14. do 27. jula. Crnu Goru je na žrijebu predstavljao direktor Saveza Petar Porobić.