Budva domaćin juniorskog šampionata svijeta
Ilustracija

2016.

Budva domaćin juniorskog šampionata svijeta

Budva će 2016. godine biti domaćin juniorskog prvenstva svijeta za vaterpoliste, odlučeno je na sastanku Biroa Svjetske vaterpolo i plivačke federacije u meksičkom Kankunu.

Direktor crnogorskog Vaterpolo i plivačkog saveza Petar Porobić, koji je prisustvovao sastanku, kazao je da je to odlična stvar za Crnu Goru, navodeći da postoji mogućnost da šampionat bude organizovan u dva grada, prenosi Mina.

"To bi bila izvanredna ideja. To do sada nije bila praksa, ali postoji raspoloženje kod čelnih ljudi za to. Normalno, time bi se unaprijedio vaterpolo, jer će učestvovati 20 ekipa. Organizacija tako velikog takmičenja bi nam otvorila fantastične mogućnosti, jer bi kroz to Svjetsko prvenstvo dobili impuls sa izgradnju bazena i u drugim sredinama", kazao je Porobić u izjavi za zvanični sajt Saveza.

Navodi se da se crnogorskom savezu pruža mogućnost da u narednom periodu sa čelnicima Svjetske vaterpolo i plivačke asocijacije (FINA) razgovara o još većim organizacijama.

"Tim SP još više ćemo uraditi na popularizaciji vaterpola. Pored naše kandidature, bilo je još nekoliko ozbiljnih kandidata za organizovanje tog takmičenja, ali je naša bila najinteresantnija. Sada je pred nama veliki posao", kazao je Porobić.

On je naglasio da će Crna Gora krajem septembra biti domaćin FINA škole za sudije, prenosi RTCG.

"Sve sudije za svjetska takmičenja imaju licencu koja se obnavlja svake dvije godine. Nama je data mogućnost da ove godine mi to organizujemo, to se uglavnom radi u dva-tri grada. To je prilika da sve naše sudije obnove licencu. Velika čast da budemo domaćini jednog tako velikog skupa", rekao je Porobić.