VIDEO: Drugu bez ruke napravio ruku 3D štampačem
Ilustracija

Pravo prijateljstvo

VIDEO: Drugu bez ruke napravio ruku 3D štampačem

Mejson Vajld (17) i mali Metju zajedno su napravili nacrte, a zahvaljujući 3D štampaču, nacrte su uspjeli da pretvore u pravu ruku koju dječak može da koristi.

Pravo prijateljstvo ne poznaje granice. Pravi primjer za ovo je veoma human gest tinejdžera (17) koji je svom mlađem prijatelju pomogao da uz pomoć 3D štampača napravi vještačku šaku.

Metju Šilds je rođen sa deformisanom desnom šakom. Dlan mu je mnogo manji nego što bi trebao da bude, a prste skoro i da nema. Većinu njegovog djetinjstva, njegova ruka je predstavljala veliki problem. Zbog svog deformiteta je bio veoma nesrećan, i često je sakrivao ruku, kako ga druga djeca u školi ne bi zadirkivali zbog nje.

Mali Metju i njegov prijatelj Mejson Vajld (17), zajedno su napravili nacrte, a zahvaljujući 3D štampaču, nacrte su uspjeli da pretvore u pravu ruku koju dječak koristi. Proteza se pravila osam sati, a koristi prirodne pokrete ručnog zgloba da skuplja i ispravlja plastične prste. Plastična ruka omogućava malom Metjuu da hvata objekte sa lakoćom, a čak i da crta, što ranije nije mogao, prenosi Telegraf.rs.

Ovo je zaista lijep gest najboljeg druga, kako bi svom prijatelju omogućio da živi normalno.