Neagu promašila šut za pobjedu
Neagu promašila šut za pobjedu pet sekundi prije kraja

Remi Budućnosti i Larvika

Neagu promašila šut za pobjedu

Rukometašice Budućnosti igrale su neriješeno protiv Larvika 19:19 (8:7) u utakmici trećeg kola glavne runde Lige šampiona. Izabranicama Dragana Adžića to je drugi remi u glavnoj rundi nakon boda osvojenog u Đeru (23:23) i ubjedljive pobjede protiv Krima (30:15) u prethodnom kolu.

U dramatičnom meču u prepunoj ''Morači'', Mehmedović je efektnim golom donijela izjednačenje (19:19), 40 sekundi prije kraja, nakon čega je Larvik imao 35 sekundi za napad. Voltering je odbranila šut Merk, a nakon toga je Rigelhut promašila čitav gol. ''Plave'' su imale priliku da dođu do pobjede, ali je Neagu pet sekundi prije kraja bila neprecizna, pa je upisan drugi remi u ovoj fazi takmičenja. Crnogorski i norveški tim novi okršaj će imati 1. marta u Larviku.

Neagu je pogodila za vođstvo na početku, ali je Larvik sa dva vezana gola došao do prednosti u 4. minutu, a Hamerseng je u sedmom minutu, pogodila za 3:1.

Uvodnih desetak minuta duela u prepunoj ''Morači'' obilježio je veliki broj grešaka na obje strane, a u takvoj igri bolje se snašao norveški tim.

Knežević je iz sedmerca prekinula seriju od sedam minuta bez primljenog gola, nakon čega su uslijedila tri vezana gola (dva Mehmedović i jedan Petrović) za prednost od dva gola (5:3) u 16. minutu.

Larvik se vratio i došao do izjednačenja (5:5) u 20. minutu, nakon čega su Knežević iz sedmerca i Cvijić, drugi put donijele dva gola prednosti - 7:5 u 25. minutu.

Edin Hamerseng i Loke donijele su novo izjednačenje (7:7) u 27. minutu, a ''plave'' su na veliki odmor otišle sa minimalnom prednošću (8:7) nakon što je Neagu u 28. minutu zatresla mrežu Leganger.

U prvom poluvremenu oba tima su imala veliki broj grešaka, a Budućnost je promašila i dva sedmerca.

Izabranice Dragana Adžića su bolje otvorile drugo poluvrijeme i poslije dva izjednačenja (8:8, 9:9), vezale tri gola (Pavićević, Knežević i Neagu) i u 38. minutu prvi put došle do tri gola prednosti, zahvaljujući i odličnoj Voltering na golu.

''Plave'' su tri gola prednosti (13:10) imale i u 39. minutu nakon što je Cvijić drugi put na meču zatresla mrežu Leganger.

Uslijedio je pad u igri i devet minuta bez gola, pa je Larvik sa šest vezanih pogodaka došao do tri gola prednosti (16:13) u 47. minutu, nakon što je Merk postigla svoj sedmi gol na meču. Merk i Anja Edin Hamerseng u tim trenucima bile su nerješiva enigma za odbranu našeg tima.

Neagu i Knežević su smanjile zaostatak na samo gol (16:15) u 49. minutu, a Knežević je propustila priliku da iz sedmerca donese izjedačenje, jer je Leganger odbranila njen šut.

Budućnost je do izjednačenja došla u 56. minutu nakon što je Bizdra postigla svoj prvi gol na meču, a neriješeno je bilo i u 57. nakon trećeg pogotka Cvijić - 18:18.

Merk je izborila sedmerac i isključenje Cvijić, a potom pogodila sa sedam metara za vođstvo svog tima (19:18) u 59. minutu.

Konačan rezultat efektnim golom postavila je Mehmedović, koja je pogodila 45 sekundi prije kraja u napadu s igračicom manje - 19:19.

Nakon je nakon tajm-auta imao 35 sekundi za napad, ali je Voltering odbranila šut Merk, a potom je Rigelhut promašila čitav gol.

Neagu je mogla da donese pobjedu koja bi ''plave'' dovela na korak od plasmana na finalni turnir, ali je promašila pet sekundi prije kraja, pa je meč završen bez pobjednika.

U prvom meču trećeg kola grupe II, Đer je na svom terenu savladao Krim 27:24 i došao do druge pobjede u glavnoj rundi kojom je preuzeo čelnu poziciju na tabeli.

Crnogorski i norveški tim novi okršaj će imati 1. marta u Larviku.

BUDUĆNOST - LARVIK 19:19 (8:7)

PODGORICA - SC ''Morača''. Gledalaca: 5.500. Sudije: Dentc, Rejbel (Francuska). Sedmerci: Budućnost 5 (2), Larvik 2 (2). Isključenja: Budućnost 6, Larvik 4 minuta.

BUDUĆNOST: Voltering (15 odbrana), M. Vukčević, Žderić, Petrović 2, Neagu 5, Nikitina, Georgijevska, Dalbi,Ježić, Cvijić 3, Mehmedović 3, Despotović, Pavićević 1, Bizdra 1, Knežević 4 (2), Lazović.

LARVIK: Rantala, Leganger (10 odbrana i dva sedmerca), A. Hamerseng Edin 4, J. Kristiansen 1, T. R Kristiansen, Brejvang 2, Merk 8 (2), G. Hamerseng Edin 2, Koren 1, Hasanić, Johansen, Brajstol, Suland, Stange, Loke 1.

(RTCG)