Adžić: Vjerujem u  pobjedu i protiv Larvika
Dragan Adžić

Liga evropskih šampiona

Adžić: Vjerujem u pobjedu i protiv Larvika

Rukometašice Budućnosti i Larvika odigraće danas utakmicu trećeg kola Glavne runde Lige evropskih šampoiona. Trener Budućnosti Dragan Adžić kazao je da vjeruje da će podgorički tim i protiv Larvika zabilježiti pobjedu i norveški tim ostaviti bez šansi za plasman na finalni turnir.

"Posjeduju ogromno iskustvo, čak sedam-osam godina u prosjeku su iskusnije od nas, a šest ili sedam igračica su starije od naše najstarije rukometašice. Siguran sam da se Larvik neće predati bez borbe u ključnom trenutku za prolaz na fajnl for, jer ako izgubi u neđelju nema više šansi za plasman u Budimpeštu”, rekao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da su crnogorski i norveški tim četvrtu sezonu rivali u Ligi šampiona i da Budućnost ima skor od dva trijumfa i šest poraza.

"To nas sve spušta na zemlju i traži od nas da pružimo još više nego protiv Krima. Larvik se sigurno ne može izbaciti iz ritma kao što smo izbacili Krim. Biće to mnogo zahtjevnije i teže. To je tehnički najobučenija ekipa i najbrža bez obzira na godine. Vjerujem da ćemo biti spremni i maksimalno koncentrisani na sve ono što nas očekuje”, rekao je Adžić.

On je kazao da duel protiv Larvika nije ništa manji izazov nego igrati protiv Đera i Krima.

"Vjerujem da ćemo izdržati sve i ostvariti veliku pobjedu”, poručio je Adžić.

Norveški tim je bez bodova u Glavnoj rundi, a poražen je u Ljubljani od Krima i Đera pred svojim navijačima. Budućnost je nakon remija u Đeru bila ubjedljiva pred svojim navijačima protiv Krima. Larvik je prošle sezone dobio oba međusobna duela, pred svojim navijačima 28:15 (13:5), a u Podgorici 20:18. Neđeljni duel u dvorani Morača počeće u 20 sati.

(portal analitika)