Hukić u šestoj rundi do titule
Huk

Nemački bokser odbranio titulu svjetskog šampiona u kruzer kategoriji

Hukić u šestoj rundi do titule

Njemački bokser porijeklom sa ovih prostora Marko Huk po 12. put je odbranio titulu svjetskog šampiona u kruzer kategoriji.

Huk, poznat i kao Muamer Hukić, titulu je odbranio pošto je ponovo bio bolji od Firata Arslana, a ovoga puta do pobjede je došao u šestoj rundi meča u Štutgartu, javlja B92.

Poslije niza razmjena udaraca na početku meča, Huk je krenuo u napad u petoj rundi, a već u narednoj Arslan je bio u nokdaunu poslije kombinacije direktnih udaraca i krošea od strane šampiona svijeta.

Iako se pridigao bilo je samo pitanje vremena kada će njemački bokser završiti meč. To se desilo minut i 15 sekundi prije kraja runde, kada je sudija prekinuo meč, pošto je bilo jasno da Arslan ne može da nastavi da se bori. Njemački bokser turskog porijekla tražio je da se meč nastavi, ali je već tada uveliko u toku bilo slavlje Hukovog štaba.

Huku i Aslanu to je bila druga borba, a prethodnu je isto dobio bokser rođen u Sjenici, pre 15 mjeseci u Haleu. Tada je Huk odneo pobjedu na bodove. Revanš je bio zakazan za septembar, ali je zbog Hukove povrede odložen za januar.

Novom pobjedom nad Arslanom, Huk je došao na korak od približavanja obaranju rekorda koji drži Džoni Nelson, sa 13 pobijeđenih izazivača.