Červar: Sve ekipe dolaze oslabljene, Crna Gora u Danskoj može do iznenađenja
Lino Červar

Evropsko prvenstvo

Červar: Sve ekipe dolaze oslabljene, Crna Gora u Danskoj može do iznenađenja

Mislim da je prednost crnogorske reprezentacije to što niko od njih ne očekuje da budu prvaci Evrope, jer su već dosta postigli samim plasmanom na Evropsko prvenstvo.

Baš zbog toga što neće biti opterećena i pod pritiskom rezultata možda može napraviti neko iznenađenje u grupi, u kojoj će se Hrvatska i Španija boriti za prvo mjesto, ocijenio je bivši selektor reprezentacije Hrvatske i aktuelni trener makedonskog Metalurga Lino Červar u razgovoru za Pobjedu.

On je istakao da će maltene sve selekcije na prvenstvu nastupiti oslabljene i da nije siguran da na takmičenju možemo očekivati izraziti kvalitet.

-Nećemo dobiti pravog šampiona, već evropskog prvaka koji će biti najzdraviji i najsposobniji da odigra jedno ovakvo takmičenje. Prvenstvo se opet održava u periodu prije kojeg je održano dosta takmičenja i gdje su igrači prilično umorni. Pokazalo se još jednom da je igranje EP svake druge godine izrazito naporno za sve igrače, posebno one koje igraju u vrhunskim klubovima- kazao je Červar. (Portal Analaitika)