Adžić: Drago mi je da smo izbjegli Srbiju
Adžić

Osmina finala

Adžić: Drago mi je da smo izbjegli Srbiju

Naš selektor Dragan Adžić je očekivao težak duel protiv Holandije s obzirom da su se „crvene“ dosta istrošile protiv Francuske.

„ Kao što je i Francuska protiv Koreje imala loših 45 minuta tako smo i mi protiv Holandije loše jedan dio. Izgleda da je meč sa Francuskom ostavio traga i takav duel jednostavno iziskuje dosta snage, ali se kod obije ekipe iskazalo iskustvo i kvalitet u drugom poluvremenu tako da smo slavili. Holandija je jako talentovana, ima veliki potencijal, ali je mnogo neiskusna. Sa druge strane mi smo sastavili neke stvari na poluvremenu, vratila se energija i odigrali smo dosta dobro u nastavku.

Šta ste im rekli na poluvremenu?

„Nema tu neke filozofije. Mi se dosta dobro poznajemo, potrebno je bilo da se trgnemo i da damo više nego što smo dali. Takođe je i povratak na teren Katarine bulatović dao tu ubojitost koju nijesmo imali protiv Francuske“.

Koliko je Holandija dobar pokazatelj kako treba igrati protiv Danske s obzirom da imaju sličan stil igre?

„Relativno slična škola i sigurno da ćemo ovu utakmicu koristiti kao dobru analizu pred Dansku. Naš naredni rival ima vrhunskog selektora, ujednačenu reprezentaciju i oni već postižu dobre rezultate bez obzira na mladost. Danska je veoma zahtjevan protivnik, dosta tih igrača znamo, tako da će biti teško. Drago mi je da smo izbjegli Srbiju i da idemo dalje i mi i oni ako Bog da“,kazao je Adžić.

(Handballme)