(Foto/reprezentacija.me)

Svjetsko prvenstvo u Srbiji

"Lavice" pobijedile Holanđanke, u osmini finala sa Danskom

Koliko Katarina Bulatović znači Crnoj Gori vidjelo se u večerašnjem meču sa Holandijom - naš desni bek nije igrao prvo poluvrijeme i "lavice" su gubile četiri razlike poslije 30 minuta.Onda je na scenu stupila Kaća, postigla osam golova i Holanđankama nije bilo spasa 27:25. Crna Gora je zauzela drugo mjesto u grupi i u osmini finala će igrati sa Danskom u nedjelju.

Prvo poluvrijeme bilo je jedno od najgorih ove generacije. Odbrana je bila kao "švajcarski sir", holandski bekovi su radili što su htjeli, pogotovo Van der Hejden i Abing.

Holandija je sredinom prvog dijela povela 11:7, i tu razliku održavala do pouvremena. Doduše, bilo je i plus pet 18:13, ali su Radičević i Barjaktoravić odbranjenim sedmercom održale Crnu Goru u životu.

A onda je Katarina Bulatović, bukvalno od prvog napada u drugom dijelu počela da rešeta holandnske golmane. Imala je perfektan šut dugo, tek u finišu je zabilježila jedini promašaj. I ne samo to, Kaća je pokrenula cijelu ekupu, Barjaktarović se razbranila, Radičević pogađala i sa krila i sa crte i uslijedio je preokret.

Ušla u drugom poluvremenu i postigla osam golova Ušla u drugom poluvremenu i postigla osam golova

Od 19:19 igralo se gol za gol, a golom Petrović bilo je prvi put dva razlike 23:21. Jurile su Holanđanke, Van der Hejden je nastavila da muči našu odbranu, ali je Barjaktarović u finišu nekako našla rješenje i za nju. Sa dvije odbrane ulila je dodatno samopouzadanje, a Kaća stavila tačku na pobjedu Crne Gore, za 27:25!

Najefikasnije u pobjedničkom timu bile su Jovanka Radičević i Katarina Bulatović, koja je igrala samo drugo poluvrijeme, sa po osam golova.

U holandskoj selekciji najbolja je bila Laura Van Der Hejden sa sedam, dok su po četiri pogotka postigle Kornelija Grot i Lois Abing.

(RTCG)