Crna Gora deklasirala Kongo
Milena Knežević u utakmnici protiv Koreje

Svjetsko prvenstvo u Srbiji

Crna Gora deklasirala Kongo

Crna Gora je baš kao što se očekivalo deklasirala Kongo 35:9 u meču drugog kola Svjetskog prvenstva u Srbiji. Meč je obilježilo mnogo lijepih akcija i golova naše selekcije kao i debi 17-godišnje Đurđine Malović koja se dva puta upisala u listu strijelaca.

"Lavice" su već na startu stavile do znanja rivalu da nema nikakve šanse, povele 7:1, a do kraja je razlika samo rasla. Na poluvremenu je bilo 15 razlika (19:4), a u drugom dijelu selektor Adžić je pružio priliku svim igračicama, prenosi RTCG.

Đurđina Malović je u potpunosti opravdala ukazanu šansu, pogodila dva puta, jednom asistirala i pokazala da je budućnost crnogorskog rukometa.

Najefikasnije u crnogorskoj selekciji bile su Radmila Petrović i Katarina Bulatović sa po pet, dok su po gol manje postigle Sara Vukčević i Biljana Pavićević.

Po tri gola postigle su Ana Đokić, Jovanka Radičević, Milena Knežević i Majda Mehmedović, a po dva Marija Jovanović i supertalentovana Đurđina Malović.U listu strijelaca upisala se i Jelena Despotović.

U selekciji Konga najbolja je bila Epopi Puna Lusamba sa tri gola. Za igračicu meča proglašena je Marina Vukčević.

Sjutra je u A grupi slobodan dan, a za utorak u 18 sati i 15 minuta na programu je duel sa Dominikanskom Republikom.