Srbija na otvaranju bolja od Japana
Pobjeda za Srbiju na otvaranju SP

Svjetsko prvensto u rukometu

Srbija na otvaranju bolja od Japana

Srpske rukometašice su uspješno startovale na Svjetskom prvenstvu u Srbiji, pošto su u niškom Čairu bile bolje od Japanki - 28:26(10:13)

Srpske rukometašice su meč počele u grču i tako dozvolile Japankama da dođu do osjetnije prednosti, ali su odličnom igrom u drugom poluvremenu stigle do preokreta i trijumfa.

Najefikasnija u ekipi Srbije bila je kapiten Andrea Lekić sa šest pogodaka, dok su Sanja Damjanović, Svetlana Ognjanović i Marija Lojpur postigle po pet.

Treba istaći i odličnu partiju golmana Srbije. Katarina Tomašević bila je, kao i uvijek, na visokom nivou i sakupila deset uspješnih odbrana, uz dva zaustavljena sedmerca. Ništa lošija nije bila ni Jovana Risović koja je na startu drugog dijela sa pet vezanih odbrana pogurala naš tim ka preokretu i pobjedu.

S druge strane, najviše su se istakle Šio Fudži sa sedam golova i Kaoro Jokušima sa jednim manje.

Ovo je jedini meč koji je na programu u petak, dok su u subotu na programu susreti u okiviru naše grupe i grupe A - koja se igra u beogradskoj hali Pionir.

Svjetsko prvenstvo za žene trajaće od 6. do 22. decembra, a utakmice će se igrati u četiri grada – Beograd, Novi Sad, Zrenjanin i Niš.