Abramović: Odbranom do pobjede
Detalj s prvog meča odigranog u Beogradu

Partizan na Cetinju

Abramović: Odbranom do pobjede

U 12.kolu SEHA Gasprom Južni tok lige na Cetinju će sjutra veče (18h) nakon punih osam godina gostovati Partizan, koji realno ove sezone ima najmlađi i naslabiji tim u ovom takmičenju.

„Kada Partizan dolazi na Cetinje to uvijek bio praznik rukometa. Istina sada su drugačije okolnosti nego tada, ali očekujem da i ovog puta dvorana bude puna, jer je to i te kako važna utakmica za nas. Obje ekipe su u uzlaznoj formi, Partizan je odigrao odlično protiv Vojvodine i Vardara gdje je poražen sa jednim golom razlike, dok mi želimo da nastavimo pozitivan niz rezultata bez obzira što je derbi“,kazao je trener Lovćena Zoran Abramović, piše RTCG.

Partizan je jedini trijumf u SEHA ligi ostvario upravo protiv Lovćena u Beogradu 26:23, međutim naš šampion igra potpuno drugačije nego tada, tako da je za očekivati da se Igor Marković i drugovi revanširaju „crveno-bijelima“.

„Kao i protiv Borca smatram da će u ovom meču presuditi igra u odbrani. Tu smo mnogo jaki pogotovo na domaćem terenu tako da se nadam povoljnom rezultatu“,kazao je Abramović koji zbog crvenog kartona protiv Metalurga neće moći da vodi ekipu sa klupe, pa će ta čast pripasti sportskom direktoru Željku Petričeviću.

Abramović će imati dosta problema oko sastava tima – protekla dva dana Goran Lasica nije trenirao zbog povrede, Danijel Vukićević je prehlađen, dok se na povrede žale i oba pivota Radović i Čizmović.

Trener Partizana Aleksandar Brković je dodao da se nada pomoći navijača u hali na Cetinju.

"Idemo na ovu utakmicu željni još jedne dobre partije i zašto ne i bodova. Nadam se da ćemo u tome imati podršku naših navijača kojih ima puno u Crnoj Gori", rekao je Brković, prenosi B92.

Partizan je u dosadašnjem dijelu takmičenja savladali jedino Lovećen, i to na domaćem terenu. 

"Očekujemo tešku utakmicu, ali naša spremnost, disciplinovana odbrana i srčanost daju nam za pravo da se nadamo novoj pobjedi. Iako smo jedna od mlađih ekipa u ligi - pokazali smo da možemo sasvim ravnopravno da se borimo i pariramo timu kao što je Vardar, iako nijesmo izvojevali pobjedu. Sama ta činjenica pokazuje da nijedna ekipa ne treba da nas shvati olako", poručio je pivot Partizana Ivan Popović. 

Utakmica između Lovćena i Partizana počinje u 18 sati.