Rukometašice Budućnosti spremne da pobijede FTC
D. Adžić

Liga šampiona

Rukometašice Budućnosti spremne da pobijede FTC

Rukometašice Budućnosti nakon pet utakmica u Ligi šampiona spremne su da igraju sa FTC-om i da pobijede mađarski tim, kazao je trener podgoričkog tima Dragan Adžić prenose Vijesti.

Budućnost i FTC odigraće u nedjelju utakmicu posljednjeg, šestog kola B grupe Lige šampiona.

Podgorički tim samo pobjeda vodi među osam najboljih.

Adžić je istakao da neće biti ni malo lako jer je utakmica bitna za obje ekipe.

"Oni mogu mnogo više nego što su pružili u prethodnoj utakmici protiv Midtjlanda. Ali, i mi možemo mnogo bolje nego u Poljskoj. Imamo, možda i najbolji zdravstveni bilten do sada", kazao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je kazao da je FTC ekipa bazirana na napad i bekovske šuteve.

"Ukoliko protivnik ima dobrog golmana oni ne mogu da igraju. Način na koji igraju, po meni, nije način koji ekipu vodi do vrhunskih rezultata. To kako oni igraju lijepo izgleda na terenu, ali da se postigne dobar rezultat treba još nešto, a nadam se da ćemo mi to potvrditi u nedjelju", rekao je Adžić.

On je kazao da su podgoričkom timu sve tri posljednje utakmice u grupi bile biti ili ne biti.

"Bilo koju da smo izgubili, ova ne bi imala nikakav značaj. Pritiska nema, jer bi nam on samo donio ono što ne želimo. Svi mi živimo za ovakve utakmice i ne želimo da nam prođe", rekao je Adžić.

FTC je prvi međusobni duel dobio 27:25. Obje ekipe u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarile su po tri pobjede i dva poraza.

Početak nedjeljne utakmice u dviorani Morača zakazan je za 18 sati.

U drugom duelu grupe, istog dana od 13.15 časova, sastaće se Midtjland i Lublin.