Šćepanović: Pomno pratimo kriminalne grupe, uhapšeno 12 lica zbog 18 krivičnih djela

Šćepanović: Pomno pratimo kriminalne grupe, uhapšeno 12 lica zbog 18 krivičnih djela

Uprava policije Crne Gore postigla je značajne progresivne rezultate. Uhapšeno je i procesuirano 12 lica zbog 18 krivičnih djela. To je na pres konferenciji rekao v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović.

- Moram da poručim kriminalnim grupama da pomno pratimo kretanje organizovanje kriminalnih grupa i da će svi biti na udaru policije - poručio je Šćepanović.

Saopštio je da je policija došla do saznanja, između ostalog, da se na teritoriji Budve nalaze dva lica za koja se sumnja da pripremaju izvršenja krivičnih djela. 

Na pitanje portala Dan da li je spriječeno izvršenje teškog krivičnog djela/ubistvo odgovorio  da ne treba targetirati nikog. Nije mogao da iznese detalje povodom tih aktivnosti.

Takođe i na pitanja drugih novinara vezano za događaj iz Budve i škaljarski kavački klan, Šćepanović je govorio da se crta meta tako.

Naglasio je da se i jutros nastavlja sprovođenje aktivnosti Sektora za borbu protiv kriminala.

Govorio o finansijskim istragama u južnoj regiji a vezano za primanje mita u oblasti nedozvoljene gradnja.

- Juče je uhapšen službenik zbog sumnje da je primio mito. Na osnovu dokaza, kod ovog lica je pronađeno 50.000 eura- kazao je Šćepanović i dodao da se radi o mitu u legalnoj gradnji.

On je naveo da je pored ovog lica procesuirano još 4, a sve o licima koji su davali novac, mito, kako bi nastavili nelegalnu gradnju.

Šćepanović je podsjetio i na to da je načelnik Uprave za šume u Beranama juče procesuiran zbog vršenja neovlašćenog uticaja.

Na konferenciji  je prisutan v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović, v.d. pomoćnika direktora za Sektor policije posebne namjene Miloš Rakonjac, rukovoditeljka Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga Maja Pavićević, i Ervin Pljakić šef grupe za suzbijanje korupcije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.