Da li je opasna masaža lica ledom

Da li je opasna masaža lica ledom

Vjerovatno ste i vi čuli da ako svaki dan izmasirate lice kockicom leda, možete vidjeti velike promjene u roku od mjesec dana. Koža će se zategnuti, otok će nestati, a lice će u cjelini postati svježije. Da li je zaista moguće postići takav efekat i da li ova metoda ima neke neželjene efekte.

Masaža lica ledom: Kako, kada i zašto

Svako od nas ima svoj tip kože. Ukupno postoje 4 vrste: suva, osjetljiva, masna i normalna. Oni sa normalnim tipom kože ne bi trebalo da se plaše da izmasiraju lice kockicom leda. Takva koža je zdrava: nema crvenila, akni, bora, proširenih krvnih sudova, pa će postupak donijeti mnogo koristi, naime, istreniraće krvne sudove i preventivno djeluje protiv starenja.

Zdravu kožu treba izmasirati (samo blago preći par puta) ledom nakon umivanja, ako nema alergijskih reakcija, korisno je dodati bilje (kamilica, neven, menta, krastavac). To možete uraditi što ćete skuvati čaj od navedenih biljaka (ili iscijediti sok od krastavca) i zalijediti. A da biste postigli najbolji efekat, preporučuje se naizmjenično umivanje toplom vodom i masaža ledom na kraju.

Koje su kontraindikacije za masiranje kože ledom?

Akne (bubuljice) i drugi upalni procesi nakoži. Led će izazvati grčeve, što će povećati upalu i proširiti bakterije koje izazivaju akne na zdravu kožu.

Kuperoza. Koža sa rozaceom se smatra osjetljivom, a izlaganje niskim temperaturama samo će pogoršati proces.

Povećana suvoća. Veoma suva koža će postati podložnija bilo kakvom uticaju, pa će korišćenje leda izazvati pukotine i rano pojavljivanje bora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.