Bokser Radonjić u drugom kolu
ilustracija

Pobjeda na poene

Bokser Radonjić u drugom kolu

Crnogorski bokser Marko Radonjić plasirao se u drugo kolo svjetskog prvenstva u Kazahstanu, u kategoriji do 91 kilogram.

On je danas u prvom kolu, odlukom sudija na poene savladao Roberta Toilola iz Samoe. Njegov naredni protivnik 22.oktobra biće Erik Ahmetović iz Njemačke.

Crnogorski selektor Dragan Đuričković je kazao da je Radonjić opravdao ulogu favorite i zalužrno se plasirao u naredno kolo, prenosi Portal Analitika

“U prvoj rund je bio malo krut, ali je stvari definitivno postavio na svoje mjesto u drugoj, kada je rivala bacio na pod. Toilolo je i u trećoj rundi završio na podu, ali je do kraja izdržao meč. Radonjić je meč odboksovao praktično ne primivši udarac”, kazao je on.

Komentarišući naredng rivala, Đuričković je rekao da Radonjića u drugom kolu očekuje mnogo teži meč.

“Ahmetović je nosilac grupe i bio je slobodan u prvom kolu. Radonjić se osjeća dobro i vjeruje da će u drugom kolu biti još bolji”, rekao je on.

Crnogorski bokser Boško Drašković u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Almaati, u kategoriji do 81 kilogram, boriće se 20. oktobra protiv Alžirca Abdelhafida Benčalbe. Dan ranije na ring će superteškaš Alen Beganović, kome će prvi protivnik biti Mađar Ištvan Bernat.