Mujović: Upozoravam sve iz energetskog sektora da ne koriste svoj položaj
Saša Mujović, Foto: Vlada Crne Gore

"U suprotnom biće ozbiljno sankcionisani"

Mujović: Upozoravam sve iz energetskog sektora da ne koriste svoj položaj

Ministar energetike Saša Mujović upozorava sve iz energetskog sektora da ne koriste svoj položaj kako bi sebi obezbijedili mjesečna primanja od nekoliko prosječnih zarada u državi, na račun građana.

Mujović je upozorenje uputio Odborima direktora povodom informacije da pojedini članovi Odbora direktora u privrednim društvima u većinskom  vlasništvu države u energetskom sektoru, pored značajnih apanaža koje primaju po osnovu članstva u Odborima direktora, dodatno primaju i naknade u raznim tijelima i komisijama, koje, kako se navodi u dopisu, nijesu zanemarljive, naprotiv.

"Zakonska i statutarna mogućnost da se ta nadoknada ostvari ne znači i obavezu da se primi, posebno ako se ima u vidu da su apanaže za članstvo u Odborima direktora u preduzećima u većinskom vlasništvu države u energetskom sektoru više nego izdašne i sasvim sigurno pokrivaju rad i u Odboru i u svim drugim komisijama i radnim tijelima u kojima je potrebno prisustvo članova Odbora direktora", upozorio je ministar Mujović.

On je podsjetio da su  građanima obećali uvođenje reda u najznačajnia državna  preduzeća sa posebnim akcentom na smanjenje svih nepotrebnih troškova i njihovu racionalizaciju.

"Članovi Odbora direktora bi trebalo da budu pozitivan, a ne negativan primjer u tom pravcu i opravdanja da je sve u skladu sa zakonima nijesu održiva, jer pored zakona nas obavezuje, prije i iznad svega, moralna odgovornost prema građanima.  Zbog svega navedenog ovakve aktivnosti će u buduće biti oštro sankcionisane", zaključio je ministar u dopisu upućenom danas menadžmentu energetskih kompanija.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.