Harris nagovijestila kako će napasti Trumpa: Ja sam bila tužiteljka, a on je presuđeni kriminalac

Harris nagovijestila kako će napasti Trumpa: Ja sam bila tužiteljka, a on je presuđeni kriminalac

Na sastanku s predizbornim timom u ponedjeljak, potpredsjednica Kamala Harris ukazala je na napade koje je spremna pokrenuti protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa: "Ja sam tužitelj, a on je osuđeni zločinac."

“Prije nego što sam izabrana za potpredsjednicu prije nego što sam izabrana za senatora Sjedinjenih Država, bila sam izabrana za glavnog državnog tužitelja Kalifornije. A prije toga sam bila sudski tužitelj. U tim sam ulogama gonila počinitelje svih vrsta. Predatori koji su zlostavljali žene. Prevaranti koji su prevarili potrošače. Varalice koje su prekršile pravila za vlastitu korist. Zato me poslušajte kada kažem: poznajem tip Donalda Trumpa", rekla je Harris osoblju u uredima svoje kampanje u Wilmingtonu, Delaware.

Harris je nastavila citirajući presudu građanskog suda da je Trump počinio seksualni napad, te optužnice vezane za njegov univerzitet i krivičnu osudu ovog proljeća za krivotvorenje poslovne dokumentacije.

Premda je taj poziv bio dio ohrabrenja za osoblje koje je radilo za sada pretvorenu kampanju za reizbor predsjednika Joea Bidena, koju nasljeđuje Harris, to je takođe signal kako bi ona mogla pokušati napasti Trumpa, koji je vodio i Bidena i Harrisa u anketama prije predsjednikovog iznenadnog povlačenja u nedjelju.

U gotovo 20-minutnom govoru, Harris je priznala pomiješane emocije o svom uzdizanju i pohvalila Bidena, koji se lično javio da razgovara s osobljem.

Harris je takođe citirala "Projekt 2025", izvještaje o politici koje su sastavili bivši Trumpovi zaposlenici i saveznici. Rekla je da bi njegova ekonomska politika dovela do "nejednakosti i ekonomske nepravde", te da bi Trump potpisao nacionalnu zabranu pobačaja ako dođe do njegovog stola (on je rekao da neće, ali neki republikanci u Kongresu to žele nastaviti).

"Na ovim izborima, znamo, svi se suočavamo s pitanjem: U kakvoj zemlji želimo živjeti?" Zemlja slobode, saosjećanja i vladavine prava? Ili zemlja haosa, straha i mržnje?", navela je Harris.

U istom komentaru, Harris je rekla da je zamolila Bidenovu voditeljku kampanje Julie Chávez Rodríguez i predsjednicu kampanje Jen O'Malley Dillon da ostanu na tim ulogama u njenoj kampanji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.