Srpski nacionalni savjet traži da Monstat objavi rezultat popisa
Vuksanović (Foto: ssr.org.rs)

Srpski nacionalni savjet traži da Monstat objavi rezultat popisa

Srpski nacionalni savjet zatražio je od Uprave za statistiku Crne Gore (MONSTAT) da u najkraćem roku saopšti konačne rezultate sprovedenog Popisa u svim kategorijama izjašnjavanja.

“Prošlo je sedam mjeseci od konačnog zaključivanja izjašnjavanja građana na sprovedenom Popisu i ne postoji ni jedan objektivan i opravdani razlog da rezultati Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova ne budu objavljeni, pa i u slučaju da država Crna Gora ima višemilionski broj stanovnika. Kao državna institucija koja se bavila procesom Popisa stanovištva, domaćinstava i stanova od najvećeg broja zainteresovanih subjekata dobili ste najšire povjerenje pa stoga od vas očekujemo da saopštite rezultate istraživanja u cjelosti, koje zasigurno posjedujete. Svako dalje oklijevanje u objavljivanju konačnih rezultata Popisa otvara prostor neregularnosti i nepovjerenju prema Vašoj instituciji”, rekao je predsjednik Savjeta SNS Momčilo Vuksanović.

Uz zahtjev za saopštavanje konačnih rezultata Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u 2023. godini Srpski nacionalni savjet obratio se zvanično Zaštitniku ljudskih prava i sloboda kako bi konačno srpski narod u Crnoj Gori, u skladu sa zastupljenošću, mogao da ostvari svoja legitimna prava koja su za sebe ostvarile sve druge autohtnone nacionalne zajednice u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.