Biden podržao Kamalu Harris za kandidatkinju Demokrata na predsjedničkim izborima u SAD-u

NAKON ODLUKE O POVLAČENJU

Biden podržao Kamalu Harris za kandidatkinju Demokrata na predsjedničkim izborima u SAD-u

Nakon što se američki predsjednik Joe Biden povukao od nove utrke za Bijelu kuću, poručio je i kako neće tražiti reizbor te je podržao potpredsjednicu Kamalu Harris.

"Danas želim ponuditi punu podršku i podršku da Kamala bude kandidat naše stranke ove godine. Demokrate, vrijeme je da se okupimo i pobijedimo Trumpa. Uradimo ovo", rekao je Biden u objavi na mreži X.
Rekao je da je odabir Harris za potpredsjednicu 2020. godine bila najbolja odluka koju je donio.

On je u prvoj izjavi naglasio napredak koji je nacija postigla tokom njegovog mandata te kako Amerika ima najjaču ekonomiju na svijetu.

Podcrtao je kako je donesen i prvi akon o sigurnosti oružja u posljednjih 30 godina

"Amerika nikada nije bila bolje pozicionirana za liderstvo nego što je danas", napisao je Biden, između ostalog.

Biden je obavijestio visoke dužnosnike kampanje i tim Bijele kuće da će se povući iz predsjedničke utrke neposredno prije nego što je pismo poslano, naveo je jedan od visokih dužnosnika Bijele kuće.

On je rekao da je predsjednik Joe Biden o tome razmišljao posljednjih nekoliko dana.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.