Mikijelj (Foto: Mediabiro)

"Pojedinci iz 'Budva naš grad' započeli pregovore sa DPS-om"

Nosilac liste "Za budućnost Budve" Mladen Mikijelj saopštio je da su pojedinci iz grupe građana "Budva naš grad" "pošli stranputicom" i započeli pregovore sa DPS-om kako bi formirali koaliciju za vlast u Budvi, što je, kako dodaje, Nikola Jovanović nedavno najavio.

"Danas je crnogorska javnost, putem DPS glasila, dobila potvrdu onoga na šta smo upozoravali nedeljama i mjesecima. Na veliku žalost građana Budve, pojedinci iz grupe građana "Budva, naš grad" su pošli stranputicom i započeli pregovore sa DPS-om kako bi formirali koaliciju za vlast u Budvi, što je Nikola Jovanović nedavno najavio. Iz priloženog se da zaključiti da je Jovanović zaboravio tridesetogodišnju borbu protiv destrukcije Budve od strane DPS-a i njihovih satelita, zaboravio je poharu grada, urbanističko i svako drugo razaranje, zaboravio je borbu za očuvanje svetinja i za Temeljni ugovor, kao i torturu koju su sprovodili DPS, SDP i njihovi sateliti 2020. godine ispred zgrade Opštine, stvarajući podjele i diskriminaciju na svakom polju", kazao je Mikijelj.

On dodaje da je "Budva, naš grad" lista građana, gdje su, kako kaže, prepoznali i neke dugogodišnje i osvjedočene borce protiv DPS-a i teško je, dodaje, povjerovati da će oni "prihvatiti da glasaju DPS - SDP vedete, u okviru koalicije koju Nikola Jovanović želi da dogovori".

"Cilj opravdava sredstva, time se vodi Jovanović, a iskreno se nadamo da naši nekadašnji saborci u borbi protiv DPS režima neće postati sredstvo Nikole Jovanovića za fotelju predsjednika Opštine, već da će ostati dosledni svojim uvjerenjima i vrijednostima.Nasuprot tome, naša koalicija "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" pozvala je i sada još jednom poziva svih 25 odbornika koji svoj program grade, pored ostalog, i na borbi protiv DPS nasleđa, da se okupimo oko programa razvoja Budve, kako bi Budva procvjetala zahvaljujući političkom jedinstvu i postala pokretač evropskih i svih drugih razvojnih inicijativa u našoj državi", navodi Mikijelj.

Poručuje da su spremni da oproste "uvrede i podmetanja", da pređu preko "otimanja mandata od strane Nikole Jovanovića i glasanja po inicijativi DPS-a", spremni su, kaže, čak da pređu preko ovih poziva i pregovora sa DPS-om, jer "svako ima pravo na grešku dok god ta greška ne ode suviše daleko i ne priprijeti da nam uništi grad".
Zato, još jednom mole sve učesnike izbora da ne dozvole još jedan izborni proces jer za to, dodaje Mikijelj, "nemamo vremena - Budva ne može da čeka".

"Ujedinimo programe, najbolje kadrove i pozitivne stavove. Poštujmo izbornu volju i činjenicu da je koalicija "Za budućnost Budve" je dobila najviše glasova i u najkraćem roku možemo da se dogovorimo o načinu vođenja Budve u naredne četiri godine jer samo kad smo zajedno možemo napraviti temeljite promjene za prosperitet našeg grada", zaključio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.