Grčka zbog visokih temperatura ograničila rad na otvorenom

Grčka zbog visokih temperatura ograničila rad na otvorenom

Grčka je u utorak naredila nekim poslodavcima da ove nedjelje, u popodnevnim satima kada se čitava zemlja prži na visokim temperaturama, obustave rad svojih zaposlenih na teškim poslovima na otvorenom.

Građevinski radnici, dostavljači hrane, brodograditelji su neki od radnika koji od danas pa do petka neće smjeti da zbog vrućine rade od podneva do 17 sati jer se očekuje da će u djelovima zemlje živa u termometrima dostizati 42 i 43 stepeni Celzijusa.

Grčka se od juna suočava s toplotnim talasima, a usljed visokih temperatura i vjetra, izbilo je već nekoliko šumskih požara.

Veći dio Grčke već mjesecima je bez kiše ili s vrlo malo padavina.

Grčka ostrva, koja tokom ljeta privlače milione turista, suočavaju se s nestašicom vode.

Meteorolozi se ne nadaju da će temperatura nešto značajno pasti do kraja mjeseca.

Na poznatom trgu Sintagma, u centru Atine, Crveni krst je otvorio privremenu, mobilnu jedinicu za pomoć prolaznicima koji kolabiraju usljed vrućine.

Najmanje šest turista, uključujući poznatog britanskog televizijskog voditelja Majkla Moslija, umrlo je prošle nedjelje od posljedica ekstremne vrućine.

Brojna područja svijeta, od SAD-a do Indije, pogođena su ekstremnim ljetnjim temperaturama.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.