Atentator prije napada na Trampa objavio video:

TOMAS METJU KROKS

Atentator prije napada na Trampa objavio video: "Mrzim republikance"

Bio dio radikalnih grupa koje promovišu drastične akcije protiv onih koje smatraju neprijateljima

Tomas Metju Kroks (Thomas Matthew Crooks, 22) identificiran je kao napadač koji je pokušao izvršiti atentat na bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump).

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dan Carr (@danqcarr)

Prema informacijama iz policije, on je odranije poznat po ekstremnim stavovima i više puta je učestvovao u nasilnim incidentima i da je bio dio radikalnih grupa koje promovišu drastične akcije protiv onih koje smatraju neprijateljima.

Kroks je objavio video na društvenim mrežama uoči atentata u kojem je rekao:

- Ja sam Tomas Metju Kroks. Mrzim republikance, mrzim Donalda Trampa - rekao je.

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.