Mandić o atentatu na Trampa: Jasna opomena da ekstremističke metode iz prošlosti nisu nestale

Mandić o atentatu na Trampa: Jasna opomena da ekstremističke metode iz prošlosti nisu nestale

Cijeli demokratski svijet zaprepašćen je sinoćnjim atentatom na nekadašnjeg predsjednika i aktuelnog kandidata za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa tokom njegovog predizbornog skupa u Pensilvaniji, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

Mandić je na mreži X naveo da su ovaj nemio događaj, kao i neuspjeli atentat na premijera Slovačke Roberta Fica, jasna opomena da ekstremističke metode iz prošlosti nisu nestale, već da ponovo postaju naša realnost.

- Svi moramo stati u odbranu demokratije i osnovnog ljudskog prava na slobodnu misao. Predsjedniku Trampu želim brz oporavak i da se što prije aktivno vrati u vrlo dinamičnu izbornu trku za predsjednika SAD, porodici stradalog učesnika skupa želim da izrazim najiskrenije saučešće, a povrijeđenima želim brzo ozdravljenje - poručio je Mandić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.