Erdogan upozorio na opasnost 'direktnog sukoba' NATO i Rusije i apelovao na diplmatsko rješenje

Erdogan upozorio na opasnost 'direktnog sukoba' NATO i Rusije i apelovao na diplmatsko rješenje

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, koji je upozorio na "direktan sukob" NATO i Rusije, izjavio je povodom konflikta u Ukrajini da bi diplomatija trebalo da bude opcija na stolu.

"Iskreno sam rekao da Alijansi nikada ne bi trebalo da bude dozvoljeno da učestvuje u ratu u Ukrajini", rekao je Erdogan na konferenciji za novinare poslije samita NATO.

Erdogan je rekao da Turska, rijetka članica NATO koja se nije pridružila sankcijama protiv Rusije, podržava "teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine".

Ali on je "takođe naglasio da ne treba isključiti diplomatiju i da pregovori ne moraju značiti kapitulaciju".

Članice NATO su na samitu u Vašingtonu odlučile da pojačaju pomoć Kijevu slanjem borbenih aviona i sistema PVO. Samitu je prisustvovao i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.