IDF završile dvonedeljni napad na Šedžaju
(Foto: Beta/AP/Abdel Kareem Hana)

IDF završile dvonedeljni napad na Šedžaju

IDF saopštile da su završile svoj dvonedjeljni napad u naselju Šedžaja u gradu Gazi, tokom kojeg je srušeno osam glavnih tunela i ubijeno više od 150 naoružanih ljudi. Ministar odbrane Izraela Joav Galant navodi da je postizanje dogovora o taocima, uz vojnu operaciju u Gazi za uništavanje Hamasovih sposobnosti, dostojna, ispravna i neophodna stvar.

Izraelska vojska saopštila je da je izvela niz vojnih akcija na teritoriji Libana. Na sjeveru je ispaljeno 30 raketa, dok je avion IDF pogodio lokaciju Hezbolaha u centralnom dijelu Libana.

Dva izraelska civila pogođena su u raketnom napadu na Golansku visoravan.

U isto vrijeme, završen je dvonedjeljni napad u naselju Šedžaja u gradu Gazi, tokom kojeg je srušeno osam glavnih tunela i ubijeno više od 150 naoružanih ljudi.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je američkom izaslaniku da je posvećen obezbjeđivanju sporazuma o prekidu vatre u Gazi, pod uslovom da se poštuju crvene linije Izraela.

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske zabrinuo je izveštaj u kojem je navedeno da je izraelska raketa pala na kamp u južnoj Gazi, gdje su se civili okupili da gledaju fudbalsku utakmicu u školi.

Novi britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Lemi pozvao je na trenutni prekid vatre u Gazi i oslobađanje svih talaca, rekavši da rat traje "predugo“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.