Čapuni: Ulcinj grad od 1426. godine, nema analiza koji mu mogu oduzeti taj status
Ilir Čapuni, Foto: Forca

"Ironično je što iza nacrta stoji ministar iz redova predstavnika albanskog naroda"

Čapuni: Ulcinj grad od 1426. godine, nema analiza koji mu mogu oduzeti taj status

Nacrt zakona o lokalnoj samoupravi i izjave zvaničnika Ministarstva javne uprave u kojima se tvrdi da je Ulcinj jedini grad na primorju Crne Gore koji, shodno tom nacrtu ne može dobiti status grada, su razočaravajuće za svakog Ulcinjana i za sve Albance u Crnoj Gori, jer se time ništi pisana istorija Ulcinja već 2.500 godina, ocijenio je poslanik kolaicije Albanksa alijansa Ilir Čapuni.

Kako je naglasio, ovaj grad se vjekovima isticao svojom konkurentnošću i razvijenošću, svojom administracijom, vibrantnim tržištem, brodogradnjom, hotelijerstvom i zdravim finansijama.

"Podsjećam, Ulcinj je do 1426. godine kovao svoju monetu sa jasnim natpisom Moneta de Dulcino. Sada nažalost, prema predlagaču ovog zakona, on ne može imati status grada, a nažalost, taj status je već imao kada je predat Crnoj Gori 1880. Ne postoje te formule i računice koje mogu degradirati pravni i faktički status Ulcinja. Ironično je što iza nacrta stoji ministar iz redova predstavnika albanskog naroda. Braniti ovakvo nakaradno rješenje je u najmanju ruku uvredljivo za sve Ulcinjane i za sve Albance u Crnoj Gori", smatra Čapuni.

Albanska alijansa će, kako je dodao, blagovremeno predati svoje sugestije predlagaču ovog zakona, i učestvovaće u poboljšanju ovog predloga zakona preko svojih predstavnika i u Vladi i u Skupštini Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.