Vazduhoplovne vlasti na okupu u Podgorici

Vazduhoplovne vlasti na okupu u Podgorici

Podgorica je domaćin ovogodišnjeg radnog susreta vrha vazduhoplovnih vlasti, jer se ove sedmice održava sastanak Zajedničkog odbora ECAA sporazuma, saopšteno je iz Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV).

- Crna Gora je jedna od potpisnica ECAA – Multilateralnog sporazuma o stvaranju zajedničkog evropskog vazduhoplovnog područja, a Zajednički odbor je tijelo nadležno za njegovo sprovođenje i obezbjeđivanje pravilne primjene - navodi se u saopštenju.

Evropska komisija (EK) i ACV su suorganizatori trećeg sastanka ovog značajnog odbora u srijedu i četvrtak.

- Sporazum predstavlja važan element u postupku proširenja Evropske unije (EU), a smatra se i moćnim sredstvom za ekonomski razvoj država - navodi se u saopštenju.

Sastanku prisustvuju države potpisnice, među kojima i direktori regionalnih institucija za civilno vazduhoplovstvo, uz predstavnike Evropske komisije, na čelu sa direktorom za vazduhoplovstvo Generalnog direktorata EK za mobilnost i transport (DG MOVE), Filipom Kornelisom.

Direktor ACV, Ivan Šćekić, zalagao se pri susretu sa Kornelisom, krajem aprila u Parizu, da Crna Gora bude država u kojoj će se održati sastanak Zajedničkog odbora.

Predstavnici crnogorske Agencije smatraju da će ovaj sastanak biti prilika da se EK uvjeri u posvećenost država ispunjavanju obaveza iz ECAA.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.