Vladimir Kličko ostaje šampion
Vladimir Kličko ostaje šampion

Pobjeda na poene

Vladimir Kličko ostaje šampion

Ukrajinac Vladimir Kličko odbranio je titule svjetskog bokserskog šampiona u verzijama IBF, IBO, WBO i WBA pobijedivši na poene izazivača Aleksandra Povjetkina.

Povjetkin je je odmah pokušao da uđe u klinč, svjestan da otvorenoj borbi nema šta da traži protiv dugih ruku Klička.

Ukrajinac je barem u prvoj rundi bez većih problema kontrolisao situaciju u ringu.

Već u drugoj rundi smo vidjeli brojanje sudije iako je bilo jasno da Rus nije ozbiljno uzdrman. Nešto agresivniji i ubojitiji Povjetkin je bio u trećoj rundi, ali Kličko zadržao prednost u poenima.

Publika u Olimpijskoj hali u Moskvi je često zvižducima pokazivala šta misli o stilu boksovanja Klička, koji je u svom stilu kontrolisao borbu, bez previše rizika.

Novo brojanje vidjeli smo u sedmoj rundi, a na zemlji je ponovo bio Povjetkin. U istoj rundi Povjetkin je još dva puta bio na zemlji, pa se samo čekalo kada će Kličko privesti meč kraju. 

Povjetkin je preživao veoma zanimljivu sedmu rundu, a u osmoj se Kličko ponovo povukao, iako se možda očekivalo da će završiti posao. I naredne tri runde bile su veoma slične, Kličko je držao lijevim direktom Povjetkina na distanci, a Rus je u posljednjoj, 12. rundi krenuo na "sve ili ništa". 

Kličko je ipak bez većih problema iodbio sve nalete, pa je na kraju očekivanom i pravednom odlukom sudija obranio titule.