Odbijen prijedlog GP URA da se raspravlja o odlasku u penziju sa 64 godine

Odbijen prijedlog GP URA da se raspravlja o odlasku u penziju sa 64 godine

Glasanjem poslanika na današnjoj sjednici parlamenta odbijen je prijedlog Građanskog pokreta URA da se u dnevni red uvrste izmjene zakona o PIO.

Poslanica GP URA Ana Novaković Đurović podsjetila je na odluku Ustavnog suda na osnovu koje je došlo do pravnog haosa u sistemu, a poslanik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić je poručio da je Ustavni sud dao mandat Vladi da ona predloži izmjene zakona o PIO. On je predložio da se ova tačka danas ne uvrsti u dnevni red.

“Očekivala sam da Vlada brže reaguje i da već danas imamo rješenje po ovom pitanju”, rekla je Novaković-Đurović.

Nakon stavljanja na glasanje, ovaj prijedlog je podržalo 14 poslanika, a 43 je ostalo uzdržano, te ovaj prijedlog nije prihvaćen.

Zakonom o PIO se propisuju povoljniji uslovi za odlazak u penziju sa 64 godine, dok se drugim predlogom deblokira rad Alimentacionog fonda.

Na dnevnom redu današnje sjednice su Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2023. godinu i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o zaduživanju Crne Gore za 2023. godinu. Poslanici će odlučivati i o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova, kao i o izborima, imenovanjima i razrješenjima.

 

Izvor: Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.