Krivična prijava protiv Bjelopoljaca Šećerović Elmine, Šećerović Hane i Šećerović Seida - Beca zbog davanja mita i pravljenja lažnog ljekarskog uvjerenja
Elmina Šećerović

Majka nagovarala ćerku da lažno optuži ??

Krivična prijava protiv Bjelopoljaca Šećerović Elmine, Šećerović Hane i Šećerović Seida - Beca zbog davanja mita i pravljenja lažnog ljekarskog uvjerenja

Krivična prijava protiv Šećerović Elmine, Šećerović Hane, Šećerović Seida – Beca i Dragutina Cimbaljevića, ljekara specijaliste Opšte bolnice u Bijelom Polju u saizvršilaštvu sa NN licem, što su dana 06.09.2021 godine ugovorili i sačinili ljekarski nalaz na ime Hane Šećerović sa neistinitom i lažnom sadržinom, te unijeli povredu hematom 1x1 cm na vratu i sprazma PVM muskulature, a povreda nije postojala u vrijeme podnošenja prijave službeniku bjelopoljske policije Irmi Fetahović, što se da utvrditi u Zapisniku o obavještenju prikupljenom od građanina Hane Šećerović od 06.09.2021 godine, da bi se taj lažni ljekarski nalaz koji je svojim potpisom i pečatom ovjerio Dragutin Cimbaljević koristio za podnošenje krivične prijave protiv A.Z. iz Bijelog Polja , da bi se sa tim lažnim ljekarskim nalazom obmanulo tužilaštvo i sud da donesu osudjujuću presudu na štetu A.Z.

Elmina Šećerović, Hana Šećerović, Seida – Beco Šećerović  i Dragutin  Cimbaljević bili su svjesni da postupaju neovlašćeno i protivpravno, pa su te radnje htjeli i željeli, i učinili sticaj krivičnih djela falsifikovanje isprave iz čl.412 KZ CG, posebni slučajevi falsifikovanja isprave iz čl.413 KZ CG,falsifikovanja službene isprave iz čl.414 KZ CG, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja iz čl.415 KZ CG, zloupotrebe službenog položaja iz čl.416 KZ CG, protivzakonit uticaj iz čl. 422 KZ CG, davanja mita iz čl.424 KZ CG, primanja mita iz čl. 423 KZ CG, i druga krivična djela propisana Krivičnim zakonikom Crne Gore. Krivičnu prijavu je podnijela Selma Ć. majka A.Z.

 

Bjelopoljka Hana Šećerović dana 06.09.2021. godine podnijela je krivičnu prijavu policiji za bludne radnje, pred bjelopoljskim inspektoirima je pored opisa djela izjavila da nema nikakvih povreda po tijelu. Inspektori su joj nekoliko puta postavili isto pitanje, i ona im je više puta odgovorila da nema nikakvih povreda po tijelu. Nakon date izjave policiji ,ona je otišla svojoj kući u naselje Zaimovića livade.

2B1505A9FA054F40A163824C225E8008        Hana Šećerović, uhvaćena više puta da iznosi neistine i mijenja izjavu

Hana Šećerović, prema ličnom svjedočenju u bjelopoljskom sudu nije uopšte imala namjeru da ovaj slučaj prijavi policiji, mislila  je kako sama kaže u izjavi "da je to bilo to", i odmah potom otišla na stadion sa drugovima da pjeva navijačke pjesme i bodri svoj fudbalski klub. Dan kasnije po nagovoru svoje majke Elmine prijavila je A.Z. u policiji.

Selma Ć. majka A.Z. za Kodex kaže da  na samom suđenju ima desetine slučajeva đe Šećerovićke mijenjaju djelove izjava koje su date u policiji, očigledno  iznose neistine, dodaje da se iz priloženog uz jasne dokaze vidi da su se bavile i pravljenjem lažnih ljekarskih uvjerenja ili su možda same sebi nanosile povrede, koje kako ističe nisu imale prilikom davanja izjave u policiji, kako bi izmanipilusale sud i tužilaštvo,  pa se dovodi u pitanju kako je moguće da je sve to promaklo sudiji, tužiocu, pa i službenicima policije.

U LAŽI SU KRATKE NOGE, HRONOLOGIJA KONTRADIKTORNOSTI :

* "U policiji u 17.45 h  Hana Šećerović kaže inspektorima da nema nikakvih povreda po tijelu".

*"Istog dana, 5 sati kasnije u 23:09 h kod dr Cimbaljevića prave lažno ljekarsko uvjerenje veoma sumnjivo definisano, da ima neki mali potkožni hematom". 

* Dan kasnije, kod ginekologa na pregledu, osumnjičena Hana Šećerović  izjavljuje da nema nikakvih povreda na tijelu.

 

LAŽNA LJEKARSKA UVJERENJA, DAVANJE MITA, KORUPCIJA ?

Javna tajna je da pojedini bjelopoljski doktori prave lažna ljekarska uvjerenja za razne mutne poslove i  potrebe, od bezazlenih prevara i opravdanja za školu i posao do nekih umiješanih u kriminalne radnje, a kako bi prevarili sud, tužilaštvo, poslodavce, državu, dobili penziju itd. a cijena jednog lažnog ljekarskog se kreće od 100€ do 1000 €, pa i više.

661179753B624DB8918E8B298D6492CC            Izajava Hane Šećerović, data u policiji pet sati prije nego što je napravljeno lažno ljekarsko uvjerenje

Postavlja se pitanje kako  je dr Dragutin Cimbaljević mogao da izda Hani Šećerović  ljekarsko uvjerenje da "ima povredu", ako je ona lično nekoliko sati ranije izjavila u policiji da "nema nikakvih povreda po tijelu" ??

Da kontradiktornost i nelogičnost bude još veća osumnjičena Hana Šećerović dan kasnije kod ginekologa Nikole Veličkovića na pregledu, opet ponavlja, da  nema nikakvih povreda po tijelu !!

"Ko je, sa čim i kako  motivisao dr Dragutina Cimbaljević da sačini lažno ljekarsko uvjerenje ako osumnjičena Šecerović  više puta ponavlja i  u policiji i pred drugim doktorima koji su obavili pregled da nema povreda po tijelu zahtijevam od tužilaštva da utvrdi istinu", kaže za Kodex Selma Ć. majka studenta A.Z.

Nakon što je službenik policije nekoliko puta postavila isto pitanje Hani, i dobila negativan odgovor, pustila je da ide kući. Izjavu, bez primjedbi su pored službenika policija Irme Fetahović potpisale i Hana i njena majka Elmina Šećerović.

Po tvrdnji Selme Ć. majke A.Z. , kada se Hana vratila kući njeni roditelji i NN lica, pročitali su njenu izjavu datu u policiji i vidjeli da je ona izjavila da nema nikakvih povreda po tijelu, posumnjali su da će krivična prijava biti odbačena u bjelopoljskom tužilaštvu pa su došli na ideju, preko povezanih NN lica da u bjelopoljskoj bolnici naprave lažno ljekarsko uvjerenje sa kojim bi obmanuli sud i tužilaštvo i na prevaru izvojevali osuđujuću presudu za A.Z.
         
Majka A.Z. tvrdi da je lažni ljekarski nalaz sačinio  dr Dragutin Cimbaljević, jasno se vidi iz priloženih da se tu radi o dobro organizovanim i planiranim kriminalnim radnjama tj. izdavanju lažnih ljekarskih uvjerenja da bi se doveo sud i tužilaštvo u zabludu i pomoću falsifikata  došlo do osuđujuće presude za njenog sina.

Kontradiktorno je da dr Cimbaljević pravi ljekarsko uvjerenje istog dana kada je slučaj prijavljen policiji, i to nekoliko sati kasnije u 23.09h da Hana Šećerović ima povredu-hematom, ne opisujući karakteristike i boju hematoma, šturo je opisao potkožnu povredu i tako učinio svjesno da se ne može jasno utvrditi da li ta povreda uopšte postoji i vrijeme nanošenja iste, dok sjutra kod drugog doktora-ginekologa izjavljuje da nema povreda po tijelu.

Klinički nalaz ginekologa dr Veličkovića kaže da je svjesna, orijentisana  i da nema tragove povreda po tijelu. Nalaz u potpunoj suprotnosti od nalaza dr Cimbaljevića.

Da je bilo povreda koje je ljekar Dragutin Cimbaljević lažno naveo u nalazu, prilikom davanja izjave u policiji Hana i njena majka Elmina bi to iznijele, a tada bi policija po službenoj dužnosti povezla nju kao žrtvu službenim vozilom i u pratnji policije do bjelopljske bolnice,  posebno pošto je A.Z. optužen za teško krivično djelo, kom je zaprijećena velika zatvorska kazna.

NASTAVIĆE SE ...

.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.