Njemačka izručila Milivoja Todorovića BiH, nabavljao kokain za sami vrh Škaljarskog klana

Njemačka izručila Milivoja Todorovića BiH, nabavljao kokain za sami vrh Škaljarskog klana

Milivoja Todorovića (48) iz Bijeljine koji je osumnjičen u okviru Sky predmeta izručen je Tužilaštvu BiH iz Njemačke.

U saopštenju Tužilaštva BiH stoji da su policijski službenici Sudske policije BiH, u koordinaciji sa postupajućim tužiocem, na aerodromu Sarajevo, preuzeli osumnjičenog Todorovića kojeg su pravosudne i policijske institucije Njemačke izručile pravosuđu BiH.

"Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a nakon međunarodne potrage, na temelju potjernice u novembru prošle godine, uhapšen je u Frankfurtu", navode iz Tužilaštva BiH.

Dodaju da je prema prikupljenim dokazima osumnjičeni korisnik kripte Sky aplikacije, a boravio je u više zemalja Evrope, kao i na području Južne Amerike.

"On se sumnjiči da je pripadnik organizovane kriminalne grupe, u okviru koje je bio zadužen za pripremu i nabavku kokaina, koji je sa područja Južne Amerike, transportovan u evropske zemalje, te nakon toga krijumčarena prema zemljama Zapadnog Balkana. Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH, pokrenuće aktivnosti za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog", navodi se u saopštenju.

Kako su "Nezavisne novine" ranije pisale, on se sumnjiči da je kokainom snabdijevao sami vrh Škaljarskog klana, ali i grupe širom svijeta koje su naslonjene na taj ozloglašeni klan.

Kako su tada rekli izvori "Nezavisnih novina", Todorović je u kriptovanim aplikacijama pronađen kao kontakt Bojana Cvijetića i Jelenka Kneževića koji su hapšeni u akciji "Transporter".

Izvor je dodao je MUP Srpske tu odigrao ključnu ulogu jer je godinu dana raskrinkavao sve ono za šta se tereti Todorović, odnosno od perioda kada je izvedena akcija "Transporter".

Izvor:Nezavisne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.