Teške borbe tokom noći u Zaporožju

Teške borbe tokom noći u Zaporožju

Ruski zvaničnici i vojni blogeri saopštili su da su tokom noći vođene teške borbe u ključnom regionu Zaporožja, na jugu Ukrajine, javio je BBC.

Oni navode da ukrajinske trupe pokušavaju da napreduju južno od grada Orehova, gdje je zamjenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maliar juče rekla da je neprijatelj u "aktivnoj odbrani".

Nekoliko vojnih eksperata je reklo da će se ukrajinska vojska vjerovatno fokusirati na Zaporožje pokušavajući da povrati pristup Azovskom moru i podijeli okupacione ruske snage u regionu.

To bi oslabilo njihove borbene sposobnosti i eliminisalo kopneni most do Krima, južnog ukrajinskog poluostrva koje je Rusija nezakonito pripojila 2014. godine.

 

Izvor: Beta

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.