"Kurti besmisleno vrijeđa Srbe, ali to ne prolazi više na Zapadu"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da „standardni repertoar Kurtijevih neutemeljenih optužbi" na račun Beograda i besmislenih uvreda na račun Srba na sjeveru Kosova i Metohije više ne prolazi na Zapadu.

Svi pokušaji kosovskog premijera Aljbina Kurtija, kako je naveo Petković, da izbjegne obavezu poništavanja posledica eskalacije koju je sam izazvao svojom arogancijom i bahatošću osuđeni su na propast, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„Srbi su poslednjih dana, budući da su Kurtijevi falangisti makar privremeno spriječeni u nastojanju da izazovu oružane sukobe, u svojim protestima protiv šovinističke politike Prištine pokazali dostojanstvo i uzdržanost na kojima bi im i Gandi pozavidio", kazao je Petković.

Prema njegovim riječima, jedina „nasilna banda" na sjeveru Kosova i Metohije je Kurtijeva specijalna policija, koja je tamo upućena da teroriše, zlostavlja i ubija goloruke pripadnike srpskog naroda.

„Srbi će u četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije, uveren sam, istrajati u svojim mirnim i demokratskim protestima, jer oni se danas nalaze na poslednjoj liniji odbrane svojih osnovnih ljudskih i političkih prava", zaključio je Petković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.