Knežević: Građanima muka od podjela i učestalih izbora, u koaliciju sa ranijim partnerima i bez ucjenjivanja
Milan Knežević

Knežević: Građanima muka od podjela i učestalih izbora, u koaliciju sa ranijim partnerima i bez ucjenjivanja

Crnogorski građani su umorni od podjela i učestalih izbora i potrebna nam je stabilnost i izvjesnost, poručio je u intervju ta Portal RTCG nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” Milan Knežević. Kaže i da ta koalicija nakon izbora partnere vidi u onim političkim snagama sa kojima su činili parlamentarnu većinu nakon 30. avgusta, ali na jasnim koalicionim osnovama i bez ikakvih ucjenjivanja.

Novinari RTCG-a su upitali Kneževića planira li da se bavi ekonomskim ili identitetskim pitanjima tokom kampanje i eventualno ako budete dio buduće vlasti?

Knežević navodi da koalicija Za budućnost Crne Gore smatra da prioritet buduće vlade čiji će kako navodi biti dio, treba da bude zasnovan na održivim ekonomskim i socijalnim rješenjima koja će istovremeno omogućiti otvaranje novih radnih mjesta, ali i zaštitu najranjivijih socijalnih kategorija.

“U tom pravcu smo već ponudili građanima protivinflatorni program koji predvidja tzv. vraćanje toplog obroka, zimnice i regresa, što bi u konačnom značilo povećanje na osnovnu zaradu između 12 do 13 odsto, a za šta nisu potrebni veliki izdaci u budžetu. Takođe smo spremni da kroz ozbiljne investicione aranžmane otvorimo dvije fabrike na sjeveru Crne Gore i tako zaustavimo odliv stanovništva i stvorimo osnovu za nove investicione cikluse, pošto je nemoguće isključivo na turizmu zasnivati razvoj države. Imamo spreman i predlog novog usklađivanja rasta penzija koji će ispraviti nepravdu prema njima nastalu donošenjem programa Evropa sad. Što se tiče identitetskih tema, naši stavovi su jasni i nepromijenjeni, tako da nema potreba da posebno apostrofiramo ono što predstavlja osnovu našeg nacionalnog, vjerskog i tradicionalnog ishodišta“, kazao je lider DNP-a.

Upitan je ko su potencijalni partneri te Koalicije nakon izbora i da li postoji neko sa kim neće pregovarati o formiranju nove Vlade?

“Koalicija “Za budućnost Crne Gore” partnere vidi u onim političkim snagama s kojima smo činili parlamentarnu većinu nakon 30. avgusta, ali na jasnim koalicionim osnovama i bez ikakvih ucjenjivanja. I smatramo da bi dobro bilo da se i ostali iz pomenute parlamentarne većine jasno odrede da neće biti dio nikakvih koalicionih aranžmana sa ostacima DPS-a i Đukanovićevog nasljeđa“, kategoričan je Knežević.

Upitan je koji su planovi kada se radi o spoljnoj politici i da li podržava Open Balkan?

“Koalicija “Za budućnost Crne Gore” u potpunosti je spremna da doprinese ubrzanju našeg puta u EU, i to je čini nam se jedini postojeći konsenzus u našem društvu. Što se tiče inicijative Open Balkan, od početka je snažno podržavamo i smatramo da bi Crna Gora trebalo da bude njen dio jer je to u našem ekonomskom interesu. A članstvo u Open Balkanu nije ni u kakvoj koliziji sa evropskim integracijama, već naprotiv, optimalna prilika da taj proces spremno dočekamo“, naglašava Knežević.

Za kraj je pozvan da uputi poruku biračima.

“Crnogorski građani su umorni od podjela i učestalih izbora, potrebna nam je stabilnost i izvjesnost, a to je nemoguće bez istine i pravde na kojima treba da počivaju temelji svake ozbiljne države. Zato je naš slogan upravo baziran na istini i pravdi bez kojih ne možemo graditi budućnost. I vjerujem da će građani u našoj koaliciji prepoznati istinske zaštitnike jednog zdravog društva i države koje želimo da gradimo“, zaključio je Knežević.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.