Afera
Foto: Screenshot, RTCG

Afera "Stanovi": Pribilović stigla na saslušanje u SDT

Nastavljeno je saslušanje u predmetu o dodjeli stambenih kredita funkcionerima po povlašćenim uslovima. Jutros je u Specijalno državno tužilaštvo u pratnji advokata stigla funkcionerka DPS-a Suzana Pribilović.

Juče su u tužilaštvu krivicu negirali nekadašnji članovi Komisije za dodjelu stanova i bivši ministri Budimir Šegrt (DPS), Damir Šehović i Osman Nurković. Šehović je kazao da je riječ o marketinškom triku premijera Dritana Abazovića koji okušava da podigne rejting pred izbore i apelovao na tužioca da što prije donese odluku, kako bi se skinuo teret s njegovog imena.

Bivši ministar Osman Nurković kazao je da nema ni riječi o krivičnom djelu.

Saslušanja osumnjičenih u ovom predmetu počela su u ponedjeljak, kada su funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković, Dragica Sekulić i Suad Numanović negirali izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, koje im je stavljeno na teret. Slučaj vodi tužilac Vukas Radonjić.

Saslušani su i funkcioner Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović, kao i Dražen Miličković, bivši generalni sekretar u Predsjedništvu Crne Gore.

Pomenutim osobama tužilac na teret stavlja da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom odlučivanja o funkcionerskim stanovima i stambenim kreditima od 2016. godine do 2020. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.