Stoltenberg: Potreban razgovor o garancijama Kijevu
Jens Stoltenberg

Stoltenberg: Potreban razgovor o garancijama Kijevu

NATO mora da razgovara o opcijama za davanje bezbjednosnih garancija Ukrajini za vrijeme nakon rata sa Rusijom, izjavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Kada se rat završi, NATO-u će biti potrebni aranžmani da bi se osiguralo da Rusija jednostavno ne premjesti svoje snage za još jedan napad, rekao je Stoltenberg novinarima na događaju u Briselu.

Istovremeno, on je jasno stavio do znanja da će NATO - prema članu pet Vašingtonskog ugovora - pružiti pune bezbjednosne garancije samo punopravnim članicama ove organizacije.

 

Izvor: DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.