Čarapić: Adžić da iznese dokaze da Do Kvon finansira Pokret Evropa sad

Čarapić: Adžić da iznese dokaze da Do Kvon finansira Pokret Evropa sad

Člaa predsjedništva Pokreta Evropa sad, Vasilije Čarapić pozvao je ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da iznese dokaze za svoje tvrdnje iznijete o povezanosti uhapšenog “kraja kriptovaluta” Do Kvona i Milojka Spajića.

“S obzirom na to da je ministar Adžić objelodanio navodne operativne podatke, ovim putem insistiramo da objavi i vjerodostojne, nefalsifikovane dokaze za sve što je iznio”, ističe Čarapić.

Takođe, poziva Agenciju za sprječavanje korupcije, kao nadležni organ, da potvrdi ili demantuje navode ministra Adžića o tome da je Do Kwon finansirao izborne kampanje Pokreta Evropa sad.

“Pošto smo ubijeđeni da ministar Adžić nema dokaze za ono što tvrdi, zaključujemo da su njegovi navodi ništa do zloupotreba funkcionerske pozicije u jeku izborne kampanje, a još gore i politička zlouputreba položaja ministra unutrašnjih poslova koja ga diskredituje da preuzme bilo kakvu drugu javnu funkciju nakon izbora”, kazao je Čarapić.

Umjesto što pokušava da Pokretu Evropa sad spakuje navodne afere samo par dana pred izbore, preporučuje ministru da u cilju maksimalne izborne transparentnosti građanima i svojim biračima objasni kakve je imao zajedničke poslove sa svojim stranačkim kolegom koji je već procesuiran za šverc cigareta.

“Jer smo sigurni da im je to značajno za donošenje odluke o glasanju”, dodao je Čarapić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.