Šegrt i Šehović negirali krivicu

Šegrt i Šehović negirali krivicu

Bivši ministri Budimir Šegrt (DPS) i Damir Šhović saslušani su u Specijalnom državnom tužilaštvu u svojstvu osumnjičenih u predmetu o dodjeli stambenih kredita funkcionerima po povlašćenim uslovima. Šegrt i Šehović su, kao i drugi osumnjičeni, negirali zloupotrebu službenog položaja.

Dok Šegrt nije želio da daje izjave, Šehovićev advokat Nikola Martinović je istakao da nema nikakve odgovornosti ni krivice za njegovo članstvo u Komisiji koja je rješavala stambena pitanja Vlade Crne Gore.

"Naravno, dao je objašnjenje na sve nerazjašnjene okolnosti što je moglo izazvati bilo kakvu sumnju kod držđavnih organa, objasnio je kako je Komisija radila, i, ono što je najvažnije, dao je pozadinu ove krivičnne prijave, a to je da je ona pomoć političkoj kampanji za parlamentarne uzbore koju kreira odlazeći premijer Dritan Abazović. On je saopštio da je ova krivična prijava dio političkog folklora, da je to jeftini marketinški trik Dritana Abazovića koji pokušava da podigne svoj rejting pred izbore. U tom smislu, imao je zahtjev da, tužilac što prije donese odluku o ovoj pravnoj stvari, kako bi sve činjenice bile apsolutno razjašnjene i kako bi se skinula odgovorsnost i teret sa njegovog imena, jer se on osjeća kao častan čovjek koji nije napravio bilo kakvo krivično djelo", kazao je on. .

On je istakao da Damir Šehović nikada nije bio predsjednik te komisije.

Saslušanja osumnjičenih u ovom predmetu počela su u ponedjeljak, kada su funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković, Dragica Sekulić i Suad Numanović negirali izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, koje im je stavljeno na teret. Slučaj vodi tužilac Vukas Radonjić. 

Saslušani su i funkcioner Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović, kao i Dražen Miličković, bivši generalni sekretar u Predsjedništvu Crne Gore. 

Pomenutim osobama tužilac na teret stavlja da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom odlučivanja o funkcionerskim stanovima i stambenim kreditima od 2016. godine do 2020. godine. 

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.